BANI EUROPENI – O grădiniță modernizată și o creșă nouă în județul Mureș, din fonduri europene de 1,4 milioane de euro

INVESTIȚII. O grădiniță din județul Mureș va fi extinsă și modernizată, iar o creșă va fi construită, în urma unor investiții care totalizează peste 1,4 milioane de euro, din care cea mai mare parte este finanțată din fonduri europene nerambursabile. Finanțările, a căror contracte deja au fost semnate, vor fi acordate oraşului Sângeorgiu de Pădure şi comunei Pănet, noua grădiniță extinsă și viitoarea creșă urmând să deservească peste 200 de copii.

 

În Sângeorgiu de Pădure, vechea Grădiniță cu program prelungit va fi reabilitată şi extinsă atât pe verticală cât şi pe orizontală, iar în incinta curţii se vor realiza zone pavate şi zone de joacă pentru copii.

 

Construcţia va fi dotată cu mobilier modern şi mobilier pentru cabinetul medical şi pentru spaţiul multifuncţional, vor fi achiziţionate echipamente IT (pentru eficientizarea modului de predare-învăţare al celor mici). Finanțarea nerambursabilă este de 2.852.902,36 lei (peste 613.000 de euro), proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii martie 2021.

 

În comuna Pănet se va construi o creșă nouă (care va avea regim de program prelungit), clădirea urmând să aibă un etaj și patru săli de grupe și urmând să deservească 64 de copii. Noua construcție va fi prevăzută cu cabinet medical cu izolator şi grup sanitar propriu, depozite pentru material didactic, o sală multifuncţională, grupuri sanitare, vestiare, oficiu, biberonerie, birou administrativ, o sală pentru educatori, spălătorie-uscătorie, depozite pentru alimente, bucătărie şi alte spaţii tehnice.

 

De asemenea, curtea va fi amenajată cu loc de joacă pentru copii, spaţii verzi şi alei pietonale cauciucate, precum şi o terasă exterioară finisată cu lemn tratat. Proiectul va costa aproape 3,9 milioane de lei, din care 2.246.896,96 lei este finanțare nerambursabilă (diferența urmând să fie suportatp din bugetul comunei). Investiţia trebuie finalizată până la sfârşitul lunii martie 2022.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare