Ivan Erhardt Laszlo (foto medalion), primarul comunei mureșene Nadeș (foto mare), declarat incompatibil de ANI

DECIZIE – Și primarul din Nadeș a căzut examenul de integritate: declarat incompatibil cu funcția

INCOMPATIBILITATE. Primarul comunei mureșene Nadeş, Ivan Erhardt Laszlo (PNL), a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), pe considerent că de la începutul celui de-al doilea său mandat a deținut simultan, timp de șase ani, funcția de primar și calitatea de titular în cadrul “Ivan Erhardt Laszlo Întreprindere Individuală”.

 

Ivan este un alt primar care a încălcat fragila Lege nr. 161/2003 (care reglementează “unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”), practic el înscriindu-se ca Întreprindere Individuală pentru a putea obține subvențiile cuvenite pentru activitatea de creştere a bovinelor.

 

Însă, pentru că în perioada 2012-2017 a realizat venituri din respectivele activităţi agricole/comerciale în valoare de 48.609 lei, a încălcat dispoziţiile articolul 87 din respectiva Lege (care prevede că funcția de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică). Sfârșit de poveste.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare