FESTIVAL-CONCURS – MediFun, festivalul „mediciniștilor” din Tîrgu Mureș, nu e doar despre muzică, ci e și o competiție cultural-sportivă între studenți

PROGRAM. Conceptul festivalului național studențesc MediFun, care va debuta miercuri, 10 octombrie și va dura cinci zile, nu e doar o reuniune a tinerilor pentru a asista la concertele programate de organizatori, ci se compune dintr-o serie de manifestări cultural-sportive, pe echipe – estimarea este că la această confruntare vor participa peste 1.500 de studenți din toate centrele universitare din țară.

 

Conform regulamentului, echipele sunt compuse din  câte 30 de persoane (au o denumire, un steag, însemne distinctive, un imn și o scenetă de prezentare) și sunt angrenate într-o competiție cu probe sportive (bubble football, escape room, paintball, fotbal masculin și feminin, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, laptenis, înot, atletism, biliard, fotbal de masă, ciclism, baseball, darts, whist, jocuri pe calculator etc.), culturale (desen, muzică, actorie etc.), sociale și surprize (probe variate, care pot fi organizate oricând, conținutul acestora fiind secret până în momentul desfășurării – de exemplu, “lista neagră”, o probă în cadrul căreia echipele sunt solicitate, poate chiar în toiul nopţii, să aducă într-un timp foarte scurt diverse obiecte, cum ar fi: o pereche de pantofi de step, o oală de sarmale, o rochie confecționată din cutii de bere, cel mai vechi ziar, cel mai nou permis de bibliotecă, o piesă dintr-un costum popular, o pasăre împăiată, clătite cu ciocolată, un capac de sicriu, un test de sarcină pozitiv, un ARO, un frigider plin cu ceapă verde etc.).

 

Programul competiției

 

Festivalul începe în seara de miercuri, 10 octombrie 2018, cu întalnirea echipelor în campusul universitar, unde se intră în atmosfera evenimentului prin muzică și distracție, urmate de o întâlnire organizatorică cu reprezentanții echipelor. În aceeași zi are loc o paradă a echipelor prin centrul orașului.

 

“Joia pentru Comunitate”, este ziua care are ca principal scop integrarea participanţilor festivalului MediFun în comunitatea mureşeană – au loc workshop-uri și ateliere, dar și campaniile de sănătate publică (să nu uităm că e un festival organizat de “mediciniști”) – anul trecut, de pildă, prin această iniţiativă s-a reușit strângerea unei importante cantități de sânge donat, precum și ajutarea unor familii nevoiașe din comunitatea mureşeană.

 

Vineri dimineața, echipele se întâlnesc în complexul de agrement Mureșul (din Tîrgu Mureș), unde au loc întrecerile sportive. Sâmbătă se desfășoară probe surpriză – “Probele de iarbă și aventură” -, echipele urmând să fie angrenate în diverse competiții: concurs de orientare, ștafete cu participanții legați la picior, curse în sac, concurs de mâncat etc. Seara se încheie, ca de obicei, cu un concert.

 

Duminică au loc problele cultural-artistice, însă, în orice moment, concurenţii se pot aștepta să primească o probă-surpriză. Inutil de amintit că serile se încheie cu petreceri organizate în aer liber (dar nu numai) și că, la finalul evenimentului, primele trei echipe clasificate vor fi premiate (cupe, medalii etc.).

 

Medifun este un proiect consacrat al Ligii Studenţilor din Tîrgu Mureș (LSTGM), organizație creată pentru a apăra și promova drepturile și interesele studenților din Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (actualul UMSFT – Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare