INVESTIȚIE – Peste o jumătate de milion de euro pentru un nou parc de agrement în Sângeorgiu de Pădure

FONDURI EUROPENE. În cel mai mic oraș din județul Mureș, Sângeorgiu de Pădure, pe un loc neutilizat și degradat se va crea un parc de agrement de 1,65 hectare. Investiția este de 534.000 de euro (2.487.728,79 lei), însă cea mai mare parte a finanțării a fost obținută din bugetul UE, contribuția autorității publice locale fiind de doar 2% din valoarea totală.

 

Contractul de finanţare pentru transformarea unui teren degradat în parc şi crearea unei zone publice de agrement şi recreere a fost semnat și lucrările vor fi finalizate până în 31 iulie 2020. Parcul va fi accesibil tuturor persoanelor, indiferent de mobilitatea acestora, putând fi folosit de biciclişti, copii cu role, cu cărucioare şi persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

 

Primarul localității, Attila Zoltan Csibi, spune că proiectul este important pentru micul oraș mureșean, nu doar pentru că se reușește transformarea unui teren degradat într-o utilitate pentru localnici fără a investi mult din bugetul urbei, ci și pentru dezvoltarea turismului în zonă, Sângeorgiu de Pădure fiind situat pe cursul mijlociu al Târnavei Mici, între doi poli turistici de interes (municipiul reşedinţă, Târgu Mureş, şi zona de saline şi spa Sovata-Praid din județul Harghita), și având un important punct turistic: castelul neobaroc Rhédey, edificat în anul 1809 în locul unei foste mănăstiri medievale, restaurat în anul 2015.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare