TEATRU – Spectacol de teatru în coproducție Tîrgu Mureș – Chișinău: Bal mascat cu Miss Liberty pe Quensboro Brige

CENTENAR. Piesa “Bal mascat cu Miss Liberty pe Quensboro Brige”, pe un text scris de Mircea M. Ionescu și regizată de tîrgumureșeanul Kincses Elemer, va deveni spectacol de teatru realizat în urma unei coproducții între Teatrul Național Tîrgu Mureș și Teatrul “Mihai Eminescu” din Chișinău.

 

Realizarea acestei coproducții între cele două teatre este posibilă în urma unui proiect – “Centenar Româno-Basarabean” – care vizează stabilirea unei punți de comunicare între spectatorii de teatru din cele două țări.

 

Echipa spectacolului – care va avea premiere în Chișinău, Tîrgu Mureș, București, precum și o reprezentație de gală, în 1 decembrie 2018, în Alba Iulia – va fi formată, în procente egale, din actori ai Teatrului Național Tîrgu Mureș și actori ai Teatrului “Mihai Eminescu” din Chișinău. Din bugetul municipiului Tîrgu Mureș se vor aloca 100.000 de lei pentru sprijinirea financiară a acestui proiect.

 

La începutul acestei luni, Mircea M. Ionescu (în foto), a asistat “încântat”, la primele trei lecturi ale piesei „Bal mascat cu Miss Liberty la New York”, la Teatrul Național din Tîrgu Mureș (“în regia remarcabilului om de teatru Kincsecs Elemer”, după cum împărtășea autorul piesei), și a promis că va fi prezent la premieră (“Miss Liberty, fii liniștită! … Autorul va veni la premieră!”).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare