TÎRGU MUREȘ – Municipalitatea vrea să împrumute între 7,2 și 8,8 milioane de euro pentru a construi o parcare subterană în Piața Trandafirilor

ÎMPRUMUT. Două variante de împrumut bancar studiază în acest moment cei din Primăria Tîrgu Mureș pentru a edifica o parcare subterană în zona centrală a orașului (Piața Trandafirilor). Prima variantă de împrumut este de 40.920.480 de lei (echivalentul a peste 8,8 milioane de euro), iar a doua este în cuantum de 33.582.570 de lei (echivalentul a peste 7,2 milioane de euro).

 

Cel mai probabil, una dintre aceste două variante le va fi propusă consilierilor municipali spre adoptare, iar apoi drumul spre împrumutul bancar – considerat necesar ca apa pentru cel însetat – va fi o formalitate.

 

Conform motivației Direcției Tehnice a Primăriei Tîrgu Mureș, în condițiile creșterii continue a valorilor de trafic și supra-aglomerarea parcărilor existente, realizarea de locuri de parcare în zona centrală a municipiului reprezintă o necesitate investițională. De aceea e necesar un împrumut bancar, pentru că orașul nu mai are bani (apropo, studiul de fezabilitate – SF – cu valoarea de 8,8 milioane de euro pentru parcarea subterană din Piața Trandafirilor a fost aprobat de forul deliberativ al orașului, Consiliul Local, încă din anul… 2011, dar nu a fost pus în aplicare – tot atunci a fost adoptat și SF-ul cu valoarea de 7,2 milioane de euro).

 

Împrumutul ar urma să fie luat pe o perioadă de maximum 13 ani și va fi o linie de finanțare cu trageri multiple. Sigur, creditul va fi plătit exclusiv din bugetul local, adică din banii orașului.

 

Cel mai probabil, necesitatea e reală, însă rămâne întrebarea de ce în contextul existenței acestei necesități, administratorii bugetului public nu reduc din cheltuielile care nu sunt tocmai vitale pentru soarta orașului (respectiv numeroasele concerte – numai în primele 7 luni ale anului 2018, Primăria a cheltuit peste 300.000 de euro pentru spectacole muzicale și diferite paranghelii -, edificarea unei cârciumi pe Platoul Cornești – estimată la peste 400.000 de euro etc.)?

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare