7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

SĂRBĂTOARE. În fiecare an, pe data de 7 aprilie este celebrată ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII, ocazie cu care fiecare individ, sau comunitate își îndreaptă atenția către beneficiile unei mai bune stări de sănătate.
În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) își va sărbători cea de-a 75-a aniversare de la înființare. organizație internațională care stabilește standardele pentru sănătatea globală,
Odată cu celebrarea a 75 de ani de activitate pentru îmbunătățirea sănătății publice, atenția este îndreptată către toate categoriile de vârstă și către toate aspectele care contribuie la o stare bună de sănătate. Totodată reprezintă o oportunitate de a privi retrospectiv la succesele din domeniul sănătății publice, care au avut ca rezultate îmbunătățirea calității vieții în ultimele șapte decenii și de a motiva acțiunile privind abordarea provocărilor de astăzi și de mâine.
Activitățile derulate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătații urmăresc creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a problemelor de sănătate, venind în sprijinul comunităților de la nivel local și internațional pentru implicarea în acțiuni care să aibă drept rezultat îmbunătățirea stării de sănătate.
Sub umbrela sloganului ”Sănătate pentru toți”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății ne alăturăm procesului de informare prin organizarea unor ateliere de lucru, în București și în centrele regionale, dedicate copiilor, structurate pe diferite teme de sănătate precum igiena mâinilor, igiena orală, importanța reciclării, alimentația sănătoasă, activitatea fizică etc.
Centrul Regional de Sănătate Publică Târgu Mureș diseminează , cu sprijinul medicilor de familie, materiale informative pe diverse teme de sănătate, iar prin Secția Externă de Sănătate Publică Sibiu desfășoară, cu sprijinul medicilor rezidenți, activități de consiliere privind importante teme de sănătate prin punctele de informare amplasate în incinta Primariei Municipiului Sibiu și în holul de acces al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale Astra iar în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, organizează acțiuni de informare în școli, cu privire la sănătatea orală, nutriția la copii, obezitatea, alimentația sănătoasă, prevenirea consumului de alcool, tutun și al altor „substanțe interzise”.
Pentru ca ”Sănătatea pentru toți” – să devină o realitate, este nevoie de:
Asigurarea accesului oamenilor și comunităților la servicii de sănătate de înaltă calitate, astfel încât să poată avea grijă de propria lor sănătate și de cea a familiilor lor;
Profesioniști din domeniul sănătății care să ofere îngrijiri de calitate, centrate pe oameni;
Factori de decizie politică angajați să investească în acoperirea universală cu servicii de sănătate.