Accesul camioanelor în Portul Constanța se realizează exclusiv prin programare online

TRANSPORT. C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța a anunțat că, începând cu data de 16 octombrie 2023, accesul în Portul Constanța pentru autovehiculele de transport marfă cu o greutate maximă care depășește 12 tone va fi permis numai pe baza rezervării făcute în cadrul aplicației informatice “Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța”. Această măsură are ca scop gestionarea traficului vehiculelor grele și soluționarea eficientă a situațiilor care ar putea afecta circulația în port.

Transportatorii cu activitate în Portul Constanța pot folosi aplicația pentru a rezerva un interval orar pentru încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă. Accesul în port este ulterior validat de către operatorul portuar respectiv.
Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța oferă această soluție informatică gratuit și oferă, de asemenea, posibilitatea de integrare și interconectare API cu soluțiile informatice existente ale operatorilor portuari.

Până în prezent, 177 de companii care își desfășoară activitatea în Portul Constanța (Zonele Constanța, Midia, Mangalia și Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicației. Aplicația a fost testată începând din august 2023, fiind supusă unor ajustări pentru a răspunde nevoilor comunității portuare și sugestiilor echipei CN APM.
Rezervările pot fi efectuate pe site-ul Portului Constanța, la rubrica “Acces Constanta Port” sau direct la link-ul https://booking.portofconstantza.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare