Ajutor de 15.000 lei pentru tratamentele fertilizării în vitro – unul din cinci cupluri din România este infertil

MEDICINĂ. Azi Guvernul va aproba un program de sprijin pentru femeile care doresc să beneficieze de un tratament pentru fertilizarea în vitro pentru a putea avea copii, ajutorul constând în suma de 15.000 de lei necesară acoperirii costurilor acestei proceduri.
 
Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că în România se înregistrează un declin al natalității, iar acest program vine în întâmpinarea cuplurilor sau femeilor care doresc să aibă copii: “Practic, astăzi completăm setul de politici guvernamentale pentru susţinerea familiilor tinere cu un program destinat creşterii natalităţii. Este o problemă, am putut să constatăm cu toţii intrarea într-un declin al natalităţii, aşa cum arată cifrele de la finele anului trecut. Nici anul acesta nu putem spune că avem progres. Prin programul de guvernare ne-am asumat să dezvoltăm politici care să ducă la creşterea natalităţii şi în acest sens au fost asumate o serie de programe “Family Start” şi “Student Invest”. Ele urmează să fie finanţate”.
 
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a precizat:
“Aceste proiecte încearcă, prin efort guvernamental, să stopeze declinul demografic. Din păcate, în România anul trecut s-au născut cei mai puţini copii – 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până acum. Înregistrăm o înrăutăţire a situaţiei. (…) Sunt cauze multiple. De multe ori, situaţia financiară îi împiedică să decidă să aibă copii. În ultimii ani, există şi o altă mare problemă legată de domeniul sănătăţii şi anume infertilitatea. Unul din cinci cupluri din România este infertil. Femeile care suferă de această afecţiune, infertilitatea, sunt în imposibilitatea de a-şi plăti aceste tratamente, care sunt destul de costisitoare. Proiectul de astăzi vine țintit aici și anume un sprijin de 15.000 lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament. Sper ca până la sfârşitul anului să avem primele beneficiare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare