Alimentul te întinerește – Izvor bogat de colagen pentru organismul tău

SĂNĂTATE. Puțină lume știe care este cea mai bogată sursă de colagen pentru organism, mai ales că este vorba de un aliment la îndemâna oricui. Consumul acestuia în mod regulat va avea efecte benefice pentru menținerea sănătății pielii. Cu toate acestea, în trecut nu toată lumea își permitea să consume respectiva cereală.

O cereală obișnuită este capabilă să compenseze deficitul de colagen din organismul feminin și să-l întinerească cu câțiva ani. Pielea, părul și unghiile dumneavoastră vor fi sănătoase și tinere! Mâncați acest fel de mâncare măcar o dată pe săptămână – veți fi încântată de rezultat!

Încă din vechime boabele decorticate de orz au căpătat denumirea de arpacaș. Având suprafața lucioasă, ele seamănă cu perlele. Este interesant faptul că în trecut arpacașul din orz era considerat o delicatesă, pe care și-o permiteau doar demnitarii…

Orzul, cea mai bogată sursă de colagen pentru organism
În zadar gospodinele au trecut arpacașul din orz pe planurile secundare. Și totuși, acesta conține o cantitate mare de substanțe nutritive, care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.

Arpacașul fiert este numit terciul frumuseții, deoarece doar această cereală conține o cantitate enormă de lizină – aminoacidul, care participă activ la sinteza colagenului. Toată lumea știe că acesta contribuie la menținerea elasticității pielii, împiedicând formarea ridurilor. Încă un motiv de a include arpacașul în meniul tuturor femeilor este cantitatea mare de vitamine, pe care acesta le conține: A, PP, E și vitaminele grupului B.

Consumul regulat al terciului din arpacaș nu contribuie doar la menținerea frumuseții pielii, ci și la scăderea ponderală! Acest aliment sățios și hipocaloric este bogat în celuloză (necesară pentru peristaltica intestinală normală) și proteine.

Cum se prepară terciul frumuseții
Pentru aceasta aveți nevoie de un pahar de arpacaș din orz, un litru de apă și 2 litri de lapte. Mai întâi, trebuie să acoperiți arpacașul cu apă și lăsați-l să se înmoaie peste noapte. Apoi, spălați-l și acoperiți-l cu laptele călduț. Aduceți terciul până la punctul de fierbere, după care acoperiți-l cu un capac și fierbeți-l pe bain-marie pe parcursul a 3 ore.

Terciul va căpăta o nuanță plăcută de bej și un gust de lapte înnăbușit. Nu vă lăsați intimidată de timpul lung de preparare: va trebui să interveniți doar în prima etapă de preparare, deoarece terciul se fierbe practic de sine stătător.

 

 

sursa stirilebzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare