”Casa Hobbiților” din Cisnădioara: O replică fascinantă a Lumii lui Tolkien

TURISM. Cisnădioara, 1 septembrie 2023 – O nouă atracție turistică spectaculoasă a fost inaugurată recent în pitorescul sat Cisnădioara, din județul Sibiu. Este vorba despre “Casa Hobbiților,” o replică autentică și impresionantă a celebrei locuințe a hobbiților din lumea lui “Stăpânul Inelelor,” o creație a marelui autor britanic J.R.R. Tolkien. Această destinație unică atrage deja atenția pasionaților de aventură și iubitorilor seriei fantastice.

Pentru cei dornici să pășească în această incursiune în universul lui Tolkien, prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei pentru adulți. Copiii beneficiază de o reducere specială, plătind doar 10 lei, iar cei mai mici, sub vârsta de 6 ani, au acces gratuit.

Ideea și proiectul “Casa Hobbiților” sunt rezultatul eforturilor antreprenorului Emil Ilie Bratu, în vârstă de 40 de ani. Emil a ales să locuiască în zona Sibiului de mai bine de 20 de ani și, în ultimii șase ani, s-a dedicat cu pasiune construcției acestei atracții turistice uluitoare.

El explică: “Locuiesc în Sibiu din 2001 și prima oară am ajuns în Cisnădioara în 2008, când am venit în vizită la un coleg. Pur și simplu m-am îndrăgostit de zonă și de natura de aici, încă din acea clipă am început să caut un teren în localitate.”

Cu un teren de aproximativ 6.000 de metri pătrați, Emil a dorit să creeze un loc de liniște departe de agitația orașului, inițial pentru el și familia sa, cu gândul să dezvolte ulterior o pensiune. Cu toate acestea, viziunea sa a crescut și a evoluat într-o direcție uluitoare.

“Casa Hobbiților” din Cisnădioara se întinde pe o suprafață de peste 600 de metri pătrați, dintre care nouă camere sunt amenajate exact ca în celebra serie de filme și cărți “Stăpânul Inelelor.” Emil a petrecut trei ani doar pentru proiectare, studiind cu atenție scenele din filme și descrierile din cărți, precum și planurile disponibile pe internet. După aceea, a urmat o muncă intensă de șase ani pentru construcția efectivă a acestui loc incredibil.

“Visul meu dintotdeauna a fost să trăiesc ca la țară, să am curte, grădină, verdeață, să cultiv propriile mele legume, să stau la aer curat… și mi-am dat seama că ceea ce am eu aici seamănă mult cu povestea din film. Gândiți-vă cum sunt ilustrați hobbiții în film și carte. Așa mi-a venit ideea să amenajez zona și să caut un proiect de casă în scop turistic,” a spus Emil.

Turiștii vor avea acces la “Casa Hobbiților” din Cisnădioara dinspre drumul care leagă Cisnădia de Cisnădioara, chiar la intrarea în localitate, pe partea stângă. Această nouă atracție promite o experiență magică pentru toți cei care adoră lumea creată de Tolkien și vor să pătrundă în atmosfera autentică a căminului hobbiților. “Casa Hobbiților” din Cisnădioara este destinată să fie o destinație obligatorie pentru toți călătorii dornici să trăiască aventura fantastică a “Stăpânului Inelelor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare