Cel mai mare producător de produse chimice din România suspendă operațiunile după rezultate dezamăgitoare din primul semestru

ENERGIE. Chimcomplex, cel mai mare grup chimic din România, controlat de investitorul local Ştefan Vuza, a informat investitorii despre închiderea temporară a activităţii de producţie a platformei sale industriale de la Borzeşti pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 august 2022”. Motivul ar fi creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale”, potrivit unei note către investitori publicată astăzi la Bursă.
 
Compania și-a închis temporar, la începutul lunii, cealaltă platformă industrială situată la Râmnicu Vâlcea, până când se remediază defecțiunile și se reia furnizarea de energie și abur. Astfel, platforma a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile începând cu 4 august.
 
Chimcomplex a raportat că profitul său a scăzut în prima jumătate a acestui an și se așteaptă ca trendul negativ să continue până la sfârșitul anului. Profitul net al companiei s-a micșorat cu 42% față de anul trecut, la 166 milioane lei (33,6 milioane euro) în primul semestru, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 7%, până la 1,2 miliarde lei (243 milioane euro). Cheltuielile au crescut cu 37% la aproape 1,2 miliarde lei, punând presiune asupra rezultatului net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare