David Popovici a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

DONAȚIE. David Popovici, cel mai titrat înotător român al tuturor timpurilor, a făcut recent un gest extrem de emoționant – sportivul a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer. Medalia urmează să fie transformată în fundițe aurii ce vor fi oferite copiilor care se luptă cu cu această boală teribilă.

Sportivul momentului în natația românească și unul dintre cei mai titrați înotători, David Popovici, a donat medalia de aur pe care a câștigat-o la Campionatele Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer. Acest demers vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia David Popovici s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței.

David Popovici a donat medalia câștigată la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin, acesta fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.
David Popovici a transformat, astfel, „aurul’ excelenței în simbol al speranței în lupta copiilor împotriva cancerului. Drumul către victorie, donarea și topirea medaliei, dar și argumentele care au stat în spatele acestui gest deosebit sunt istorisite chiar de către unul dintre cei mai buni înotători ai Planetei.

“Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a declarat David Popovici.

Medalia donată a fost topită și urmează să ia forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David dorind ca fiecare copil să câștige această bătălie pe viitor.

 

 

sursa viva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare