DECIZIE – Șefa procurorilor din Sighișoara, eliberată din funcție: află cine o înlocuiește

0
417

PROCURORI. Șefa procurorilor din municipiul mureșean Sighișoara, Virginia Marcu (51 de ani), a fost eliberată din funcție, în urma unui decret emis în 21 decembrie 2018 de președintele României, Klaus Iohannis. Originară din Cocora (jud. Ialomița), prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, Virginia Marcu, a solicitat eliberarea din funcție pentru a se pensiona, cerere aprobată de Secția procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Procurorul Virginia Marcu era numită în funcția de conducere a Parchetului Sighișoara din 15 iulie 2015, pe o perioadă de trei ani. La încetarea delegării (respectiv a mandatului funcției de conducere), în iulie 2018, Marcu a solicitat CSM să continue activitatea pe funcția de procuror la același Parchet. Deși CSM a constatat că la Parchetul Sighișoara erau ocupate toate posturile din schema de personal (1 post de conducere și 4 posturi de execuție), neexistând posturi vacante, în 26 iunie 2018 a decis să aprobe ca Marcu să-și continue activitatea în funcția de procuror la Parchetul pe care l-a condus.

 

Totuși, după câteva zile, lui Marcu i-a fost prelungită cu încă șase luni delegația în funcția de prim-procuror al Parchetului Sighișoara, până la 15 ianuarie 2019, însă, în decembrie 2018, șefa procurorilor sighișoreni a decis să se pensioneze, cerând eliberarea din funcție, fapt care a fost legiferat vineri, 21 decembrie, prin decret prezidențial. Pentru funcția de șef al Parchetului Sighișoara, la concursul finalizat în 18 decembrie 2018 a fost admis (cu media 8,635) un singur procuror: Alma Maria Dundev, actualul purtător de cuvânt al instituției, care, cel mai probabil, va fi numită prim-procuror al Parchetului Sighișoara, funcție declarată vacantă de la 1 ianuarie 2019.

 

Anterior lui Marcu, Parchetul Sighișoara a fost condus de Virgil Horațiu Aldea, numit în funcție în 15 iulie 2010 și suspendat în 1 august 2011, după ce DNA a dispus trimiterea sa în judecată pentru fraudarea bugetului comunitar (a încasat subvenții agricole pe un teren pe care îl închiriase), fiind condamnat irevocabil, în octombrie 2014, la 3 luni de închisoare cu suspendare.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here