DECIZIE – Șefa procurorilor din Sighișoara, eliberată din funcție: află cine o înlocuiește

PROCURORI. Șefa procurorilor din municipiul mureșean Sighișoara, Virginia Marcu (51 de ani), a fost eliberată din funcție, în urma unui decret emis în 21 decembrie 2018 de președintele României, Klaus Iohannis. Originară din Cocora (jud. Ialomița), prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, Virginia Marcu, a solicitat eliberarea din funcție pentru a se pensiona, cerere aprobată de Secția procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Procurorul Virginia Marcu era numită în funcția de conducere a Parchetului Sighișoara din 15 iulie 2015, pe o perioadă de trei ani. La încetarea delegării (respectiv a mandatului funcției de conducere), în iulie 2018, Marcu a solicitat CSM să continue activitatea pe funcția de procuror la același Parchet. Deși CSM a constatat că la Parchetul Sighișoara erau ocupate toate posturile din schema de personal (1 post de conducere și 4 posturi de execuție), neexistând posturi vacante, în 26 iunie 2018 a decis să aprobe ca Marcu să-și continue activitatea în funcția de procuror la Parchetul pe care l-a condus.

 

Totuși, după câteva zile, lui Marcu i-a fost prelungită cu încă șase luni delegația în funcția de prim-procuror al Parchetului Sighișoara, până la 15 ianuarie 2019, însă, în decembrie 2018, șefa procurorilor sighișoreni a decis să se pensioneze, cerând eliberarea din funcție, fapt care a fost legiferat vineri, 21 decembrie, prin decret prezidențial. Pentru funcția de șef al Parchetului Sighișoara, la concursul finalizat în 18 decembrie 2018 a fost admis (cu media 8,635) un singur procuror: Alma Maria Dundev, actualul purtător de cuvânt al instituției, care, cel mai probabil, va fi numită prim-procuror al Parchetului Sighișoara, funcție declarată vacantă de la 1 ianuarie 2019.

 

Anterior lui Marcu, Parchetul Sighișoara a fost condus de Virgil Horațiu Aldea, numit în funcție în 15 iulie 2010 și suspendat în 1 august 2011, după ce DNA a dispus trimiterea sa în judecată pentru fraudarea bugetului comunitar (a încasat subvenții agricole pe un teren pe care îl închiriase), fiind condamnat irevocabil, în octombrie 2014, la 3 luni de închisoare cu suspendare.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare