Dispozitiv inteligent capabil sa previna accidentele rutiere in care sunt implicate animale salbatice, disponibil si in Romania

INOVAȚIE. VIONN Go este o tehnologie inovatoare creată în Canada și este testată cu succes la nivel global, având o garanție de 2 ani, iar producătorul își asumă plata despăgubirilor în cazul unui accident, în valoare de 1500 de euro.

Ideea de a comercializa dispozitivul în țara noastră îi aparține unui antreprenor clujean. Acesta țintește un volum de business de 500 mii EUR în 2023 și 6.000 de astfel de aparate vândute.

În anul 2022, numărul accidentelor rutiere, cauzate de impactul autoturismelor cu animale sălbatice, s-a ridicat la peste 1000, potrivit datelor publice analizate de distribuitorii dispozitivului. Anual, la nivel european, 29 de milioane de mamifere pier pe șoselele rutiere și se produc pagube de milioane de euro.

Aparatul se activează automat atunci când mașina se pune în mișcare, iar sunetele emise nu afectează sănătatea animalelor, ci acestea sunt ținute departe de pericole, prin unde sonore.

Astfel, pot fi prevenite accidentele rutiere în care sunt implicate animalele, care de obicei provoacă daune majore autoturismelor, pot pune în pericol pasagerii și care afectează și ecosistemul.

Am identificat o nevoie urgentă pe piața locală și am decis să investesc în acest proiect, conștient de impactul pozitiv pe care îl poate avea. După un proces de cercetare și negociere cu producatorul, am reușit să aducem acest dispozitiv și în țara noastră. Având în vedere cifrele alarmante legate de accidentele rutiere în care sunt implicate animale sălbatice, cred cu tărie ca acest aparat inteligent poate contribui la reducerea numărului de incidente și a pagubelor materiale și umane”, declară antreprenorul.

Produsul va fi disponibil in curând și la brokerii de asigurări, care și-au arătat interesul de a include acest dispozitiv în ofertele lor.

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare