DONAȚIE – Producătorul de materiale de construcții Leier a donat 100.000 de euro pentru investiții la Spitalul Municipal și la o școală din Sighișoara

COMUNITATE. Leier, grupul austriac de materialelor de construcții prezent în România cu unități de producție la Sighișoara, Unirea, Iași și Câțcău, a donat pentru comunitatea sighișoreană suma de 100.000 euro, bani ce vor finanța mediul educațional, sportiv și medical.

 

Managerul general Leier Sighișoara, Mihaela Haidiner, a precizat că donațiile au fost făcute în semn de prețuire pentru efortul realizat de fiecare instituție pentru bunăstarea întregii comunități. Banii au mers către Școala Primară Dealul Viilor (40.000 euro pentru amenajarea curții instituției de învățământ) și Spitalul Municipal Sighișoara (60.000 euro pentru achiziția unei truse video pentru endoscopie digestivă necesară Secției de Gastroenterologie).

 

De asemenea, firma a oferit câte 2.000 lei pentru atleții sighișoreni Mădălina Florea (câștigătoare a Semimaratonul de la București în 2014 și 2019 și medaliată cu bronz cu echipa României la Campionatul Mondial de Alergare Montană 2019) și Rareș Mikloș (campion național de tineret la 10.000 m), sportivi campioni din comunitate.

 

Leier este unul dintre cei mai mari competitori de pe piața materialelor de construcții la nivel international, cu peste 40 de fabrici în 7 state europene.

 

Andrada VLAS

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare