Dr. Horațiu Suciu, omul care face bine inimii, în mijlocul copiilor

EVENIMENT. Ieri, 4 mai, în România a fost celebrată Ziua naţională a inimii. Prichindeii de la Centrul Educațional AMA au aflat lucruri interesante despre inimă, datorită informaţiilor primite de la prof. dr. Horațiu Suciu, care a răspuns astăzi, la primele ore ale dimineții, invitației de a se afla în mijlocul lor, în ciuda unui program încărcat.

“Să avem grijă de inima noastră, esența vieții, sediul spiritului, al sufletului. Mă bucur că putem celebra această zi într-un loc unde viața este abia la început, unde sunt copii frumoși, care trebuie să învețe să aprecieze darurile pe care le avem, darul vieții, al unei inimi sănătoase“, a apreciat cel mai experimentat chirurg cardiovascular, omul care face bine inimii. Și, deși a recunoscut că nu-și aduce aminte când a pictat ultima oară, a intrat în jocul copiilor și a pictat alături de ei o inimă, inima care iubește.

“E important ca, măcar din când în când, să ne arătăm respectul față de cei care ne oferă în dar riduri, să le arătam că îi prețuim pentru tot ceea ce fac pentru societate. Astfel, ne-am gândit că cel mai potrivit pentru a face acest lucru este sa îl avem alături de noi pe doctorul inimilor de copii, prof. dr. Horațiu Suciu, cel din mâna căruia au renăscut atâtea și atâtea vieți. Cu calmul atât de firesc pentru dânsul, le-a explicat celor mici cât este de important acest organ care înseamnă viață. Alături de el au fost și salvatorii de la Smurd Târgu Mureș, care i-au învățat pe copii cum să facă un masaj cardiac. Există o inimă care iubește și una care pompează sânge. E important să învățăm să le tratăm pe amândouă“, a menționat Natalia Lazăr, educatoare Centrul Ama.

La finalul întâlnirii, zeci de balone roșii și-au luat zborul către cer, din curtea grădiniței, pentru a încheia așa cum se cuvine acest eveniment.

 

sursa zi-de-zi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare