FACILITATE – În Târgu Mureș, familiile cu mulți copii vor plăti taxa de salubritate doar pentru primii doi copii

3
682

SCUTIRE DE PLATĂ. În Târgu Mureș, familiile cu trei sau mai mulți copii minori aflați în întreținere (și care domiciliază la aceeași adresă) vor plăti taxa de salubritate doar pentru doi copii. De asemenea, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate nu vor plăti taxa de salubritate. Deciziile au fost luate luni, 8 februarie 2021, de forul deliberativ al orașului, la propunerea a trei consilieri UDMR: Csenge Orsolya Frunda, Sándor Berecki și Vidor János Venczi.

 

De asemenea, regulamentul privind taxa specială de salubritate s-a modificat prin faptul că aceasta se poate plăti în 4 rate egale (până acum, regulamentul prevedea cel mult două rate egale): până la 31 martie (pentru lunile ianuarie-martie), până la 30 iunie (pentru lunile aprilie-iunie), până la 30 septembrie (pentru lunile iulie-septembrie) și până la 15 decembrie (pentru lunile octombrie-decembrie).

 

Toate modificările de regulament au fost motivate prin sprijinirea categoriilor vulnerabile. Important: diferenţa de sume rezultată în urma acordării facilităţilor precizate se suportă din bugetul local al municipiului Târgu Mureş.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. De cand si pt. “cine” se aplica oare, scutirea pt. mai multi minori? Mama, cu trei minori (12, 5 si 4 ani) , in data de 25.02.2021, s-au facturat 4 persoane, respectiv 570 lei. Unde este scutirea? Cei de la ghiseul taxe, nu ar trebui sa cunoasca acest regulament?

  2. Motivatia facilitatilor in orice domeniu ar trebui sa fie din totdeauna saracia care inainte acordarilor de facilitati ar trebui investigata la fata locului.Sa speram ca acordarea acestor facilitati nu va cauza probleme de plata catre furnizorii serviciilor de salubrizare care la randul lor lasa de inteles de ceva timp ca prestatia lor nu a fost onorata de administratia locala.

LĂSAȚI UN MESAJ