FAPT – Peste 82.000 de euro din bugetul public al Reghinului, pentru reparații la aleile din Parcul Central

BUGET PUBLIC. Parcul Central al Reghinului a fost edificat în anul 1959, pe locul fostei Piețe centrale – atunci, practic, a fost scoasă piatra care pava piața (piatră cubică și de râu) și au fost făcute alei înconjurate de vegetație, locul primind utilitatea publică de parc (parcul a fost ulterior dotat și cu o fântână arteziană și cu spații de joacă pentru copii).

 

La ultima rectificare bugetară, cea de la finalul lunii mai, aparatul economico-financiar al administrației publice municipale a găsit portița și filonul prin care s-au alocat banii necesari (necesari?) în regim de urgență (!) a reparațiilor aleilor din Parcul Central: din fondul de rezervă.

 

Vă reamintesc că fondul de rezervă al entității care administrează un buget public (în acest caz, Primăria Reghin), conform legislației, așa cum a fost aceasta lămurită și de Curtea Constituțională, „trebuie să constituie o rezervă reală, folosită exclusiv în cazul perioadelor dificile, doar în ultimă instanţă şi numai în condiţiile în care au fost epuizate toate celelalte căi de finanţare ale unui obiectiv/acţiune”.

 

În fine, „reparația aleilor din parc și asigurarea scurgerii apelor pluviale” (adică a apei de ploaie) a fost considerată o urgență pentru că în parc urmau să se desfășoare „diverse evenimente, mai ales dedicate copiilor”. Și dacă-i așa, s-au alocat 384.000 de lei (echivalentul a peste 82.000 de euro) exclusiv pentru acest deziderat, din fondul de rezervă.

 

Am scris asta pentru ca reghinenii să privească cu alți ochi aleile din parc, pășind pe acestea ca și cum ar fi din aur, și pentru a spune toți câte-o rugăciune concentrată pe Cel de Sus, să ne ferească de calamități. Pentru că fondul de rezervă pentru situații excepționale a fost substanțial diminuat pentru reparația unor alei și asigurarea scurgerii apei de ploaie. Doamne-ajută!

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. Din pacate se arunca cu bani in stanga-dreapta si efectiv se fac numai carpeli , pentru ca efectiv nu cred sa existe un plan pe termen mediu fezabil, acceptat, transparent care sa se fi facut si cu aprobarea locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare