Farmec investește peste 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică și mută producția din Cluj-Napoca în comuna Apahida

COSMETICĂ. Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, vrea să construiască o nouă fabrică în comuna Apahida, a anunțat compania printr-un comunicat de presă. Investiția depășește 40 de milioane de euro, iar compania vrea să acceseze ajutoare individuale din partea statului român.

Cea mai mare parte a producției Farmec este concentrată acum în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Henri Barbusse nr. 16. Totuși, o parte dintre produse sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida.

Farmec vrea să relocheze întreaga producție în Dezmir, în aceeași locație. Unitatea din Cluj-Napoca va funcționa ca spațiu de birouri.

Investiția este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care peste 24 de milioane de euro pentru construirea de la zero a unui centru de producție cu o suprafață construită de 17.700 mp și cu o suprafață totală desfășurată de 24.400 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

Farmec a demarat demersurile pentru obținerea unui ajutor individual din partea statului român. Construcția noii unități este estimată să înceapă anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani. Investiția va genera creșterea capacității de producție cu până la 100% și crearea a în jur de 100 de noi locuri de muncă.

Unitatea de producție principală va avea în componență mai multe spații de producție și de depozitare, secțiile de produse de curățenie, mase plastice și produse cosmetice, precum și laboratoare de cercetare sau anexe tehnice. Investiția mai include o clădire de birouri și alte două clădiri pentru secția decapanți și lacuri și secția de detartranți. La acestea se adaugă realizarea unor platforme pentru depozitare – platforme cu rezervoare pentru depozitarea de alcool, rezervoare de apă tehnologică și stingere a incendiilor, bazine de tratare și stație de epurare pentru apa rezultată în urma proceselor tehnologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare