FOTBAL – Unirea Ungheni și Avântul Reghin au încheiat nedecis în derby-ul județului Mureș

LIGA A III-A. Vineri, 19 noiembrie 2021, pe Stadionul “Central” din Ungheni, în meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii a III-a, Unirea Ungheni și Avântul Reghin au încheiat nedecis, 1-1 (1-0), în derby-ul județului Mureș. Rezultatul nu schimbă pozițiile celor două în clasament, acestea menținându-se pe locurile 3 (Unirea Ungheni) și 6 (Avântul Reghin).

 

Meciul, disputat pe o ploaie mocănească și arbitrat de o brigadă din Moldova condusă la centru de ieșeanul Cosmin Roman, a pornit cu gazdele în postura de favorite, prin prisma mai multor argumente: locația meciului, poziția din clasament, rezultatul meciului din tur (la Reghin, în septembrie, a câștigat Unirea, cu 1-3), parcursul ultimelor meciuri (Avântul nu a mai câștigat din 10 septembrie, adică de 9 etape – aceasta a fost a 10-a fără victorie) și obiectivele asumate în acest sezon (Unirea – calificarea în Liga a II-a, Avântul – menținerea în Liga a III-a).

 

Antrenorul oaspeților, Vilmos Stoica, a început partida cu următorul 11: Bucin (cpt.) – Toth, Suciu, Hasnăș – Bugnar, Vrabie, Sergiu Chirilă, Nimrod – Șerbănați, Murar, Harko.

 

O partidă echilibrată, în care gazdele au reușit să deschidă scorul după primul sfert de oră, prin vârful Victor Astafei (din careu, central, singur cu Bucin, gol imparabil în dreapta portarului), dar în care oaspeții nu au cedat și au reușit să răzbune rezultatul din tur (când au acuzat public o viciere de rezultat, la care și-a adus aportul centralul partidei), egalând în repriza a doua, tot printr-un veteran, Adrian Murar (min. 60, în stânga portarului, lângă bară, imparabil). Acesta este primul rezultat de egalitate al gazdelor din actuala ediție de campionat.

 

Unirea Ungheni – Avântul Reghin: 1-1, au marcat Victor Astafei (min. 15) / Adrian Murar (min. 65). În etapa viitoare, a 14-a, în 26 noiembrie, Avântul Reghin joacă acasă cu a doua clasată, Metalurgistul Cugir, iar Unirea Ungheni dispută în deplasare meciul cu Sticla Arieșul Turda (locul 7).

 

* Foto: @Pixel ProSport

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare