Gmail va folosi bife albastre pentru confirmarea identității

AUTENTIFICARE. Bife albastre, care seamănă cu cele care au creat haos pe Twitter în ultima vreme, vor fi afişate de Gmail pentru a ajuta utilizatorii să identifice sursele legitime.

Pe viitor, în dreptul expeditorului a cărui identitate a fost verificată şi în care utilizatorul poate avea încredere, Gmail va afişa o bifă albastră, nu foarte diferită de cea de pe Twitter, arată news.ro.

Această funcţionalitate ar trebui să ajute utilizatorul să facă distincţia între mesajele care vin de la surse de încredere şi posibile tentative de phishing.

La baza noilor bife albastre stă BIMI (Brand Indicators for Message Identification), o funcţionalitate mai veche, prin care companiilor li se cere să-şi autentifice logo-ul pentru a fi folosit ca avatar. Cele care s-au verificat anterior în acest fel vor primi automat bifa albastră.

Dacă ţin pentru câteva secunde cursorul deasupra noii bife albastre, utilizatorii vor vedea un mesaj care le va spune că expeditorul a fost verificat şi că, într-adevăr, deţine domeniul şi logo-ul.

Acelaşi sistem de verificare va fi folosit în ceea ce priveşte spam-ul şi va fi de folos ambelor părţi – mesajele expeditorilor verificaţi vor ajunge în Inbox-ul destinatarului, în loc să fie marcate, din greşeală, ca spam.

Noua funcţionalitate a început deja să fie implementată treptat atât pentru Workspace, cât şi pentru utilizatorii individuali, astfel că utilizatorii Gmail vor începe, în curând, să vadă noile bife albastre.

Sursa digi-world.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare