În premieră la Călărași, Festivalul național al grădinilor de relaxare, liniște și învățare

PREMIERĂ. În data de 10 mai a avut loc la Călărași Festivalul Național al Grădinilor de Relaxare, Liniște și Învățare. Evenimentul a fost organizat minuțios de către educatoarele din județ. Cu ocazia zilei arborilor și păsărilor, au fost organizate ateliere reprezentative, materialele folosite fiind numai cele regăsite în natură.

Festivalul a fost găzduit de Parcul Dumbrava din Călărași și a inclus o varietate de activități, de la prezentări și ateliere, până la lectură și meditație. Cei peste 200 de copii care au luat parte la activități au rămas cu amintirea unor momente unice și educative, mulțumită educatoarelor care le-au fost alături și i-au îndrumat.

Particip cu drag la festivalul “Învață de la păsări să fii mereu în zbor”, alături de doamnele educatoare. ISJ mereu va promova și va sprijini acțiuni de genul acesta. Preșcolarii noștri din județul Călărași sunt așteptați aici în cadrul acestui proiect, unde vor avea acces în patru zone de activitate în aer liber.” – a declarat, pentru Canal Sud,inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Roxana-Natalia Pațurcă.

Pe parcursul zilei, au fost organizate și momente de relaxare, importante pentru sănătatea mentală și fizică a copiilor.

Evenimentul a fost un succes. Organizatorii au declarat că speră ca festivalul să devină un eveniment anual, în care să fie promovată cultura învățării prin joacă și sănătatea mintală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare