Leacuri băbești ciudate din România: de la praf de mumie la excremente de pisică
TRADIȚII. Automedicarea cu leacuri tradiționale este o practică veche printre români, iar în trecut, strămoșii noștri foloseau metode mai puțin convenționale, precum praf de mumie și excremente de animale. Muzeografii spun că în trecut, bucăți de mumie erau măcinate și utilizate ca tratament pentru diverse afecțiuni, iar acest medicament-minune era vândut și în farmaciile din România.
Leacurile naturiste antice includ și ingrediente precum glande de castor, care erau utilizate pentru diverse afecțiuni și chiar ca și condiment în mâncare, datorită mirosului asemănător cu vanilia. Alte ingrediente neobișnuite folosite în trecut includ excrementele civetei de palmier și scheletul pisat al unei șopârle, considerate eficiente în stârnirea dorințelor erotice, dar și coarne de cerb sau ochi de crab, folosite pentru tratarea lipsei de calciu.
Chiar și astăzi, românii continuă să apeleze la leacuri tradiționale pentru diverse afecțiuni, precum punerea de mămăligă caldă pe piept pentru răceală sau durere în piept. Studiile arată că peste 60% dintre români s-au tratat cel puțin o dată acasă, după ureche, indicând o continuare a acestei tradiții a leacurilor băbești în zilele noastre.