Maria Sakkari, uluită de ce i-a făcut Irina Begu pe teren!

TENIS. Irina Begu a fost învinsă de grecoaica Maria Sakkari cu 6-7 (3/7), 6-4, 6-2, marţi seara, în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.705.780 de euro. Reprezentanta noastră (32 ani, 35 WTA) s-a înclinat după aproape trei ore de joc (2 h 52 min) în faţa numărului nouă mondial.

Maria Sakkari a vorbit la superlativ despre planul de joc al Irinei Begu, din sfertul de finală câștigat de jucătoarea elenă, la Madrid. Românca a surprins-o pe sportiva aflată pe locul 9 WTA cu mingi extrem de înalte, care au scos-o din zona de confort.

Begu, care nu pierduse niciun set până în sferturi, a condus cu 5-3 în primul act, dar a fost egalată şi s-a ajuns în tiebreak, unde românca a reuşit să câștige cu 7-3. Sakkari a ridicat nivelul de joc şi a dominat setul secund, în care a condus aproape tot timpul şi a câştigat cu 6-4. Sakkari a fost mai bună şi în decisiv, impunându-se cu 6-2.

Begu a încheiat cu un as şi 6 duble greşeli, în timp ce Sakkari a avut 4 aşi şi 2 duble greşeli. Grecoaica a servit mai bine decât Begu şi şi-a creat 21 de mingi de break, reuşind să fructifice 8 dintre ele.
La final, Maria a vorbit la superlativ despre planul de joc al jucătoarei noastre, aceasta scoțând-o din ritm permanent cu mingile extrem de înalte trimise. Jucătoarei elene i-a fost foarte greu să se adapteze, menționând că nicio altă sportivă nu i-a pus astfel de probleme, în ultimele sezoane.

“Planul ei a fost diferit față de al oricărei jucătoare pe care am întâlnit-o în ultimii ani în circuit. A trimis mingi foarte înalte și nu e deloc ușor să lovești în astfel de circumstanțe. Încerc să lovesc tare, dar aceste mingi mi-au făcut imposibil planul de joc.
Sunt fericită că am câștigat acest duel, a fost o bătălie a nervilor pe care am dus-o la capăt cu succes”,
a spus Sakkari.

Maria Sakkari a ajuns la 6 meciuri câștigat în 2023, după ce a cedat primul set. Doar Potapova – tot 6 victorii – se mai poate lăuda cu un astfel de palmares, după ce a pierdut prima manșă a disputelor.
Sakkari (27 ani) are acum 3-1 în meciurile directe cu Begu, pe care a mai învins-o în 2018 în sferturi la Seul, cu 6-3, 4-6, 6-4, şi în 2022 în semifinale la Sankt Petersburg, cu 6-4, 6-7 (4/7), 6-4. Singurul succes al Irinei s-a consemnat în 2016, în primul tur la Miami, cu 6-1, 6-3.

sursa eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare