Ministerul Agriculturii va promova produsele originale românești la expoziția ‘International Green Week 2023’ de la Berlin

MADE IN ROMANIA. Produsele originale românești vor fi promovate la expoziția “International Green Week 2023” de la Berlin, unde, anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniu.

Potrivit unui comunicat al MADR transmis joi de AGERPRES, secretarul de stat Sorin Moise va participa la deschiderea oficială a celei de-a 87-a ediții a expoziției “Săptămâna Verde Internațională 2023” (Grune Woche), care se desfășoară în perioada 20 – 29 ianuarie 2023, la Berlin, în Germania, informează Agerpres.

MADR participă anual la expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experții MADR vor promova produsele agroalimentare românești cunoscute la nivel național și european.

Astfel, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor oferi mostre de degustare a produselor înscrise în schemele europene de calitate, respectiv Magiun de prune Toipoloveni/Topoloveni prum jam – Indicație Geografică Protejată (IGP), Salam de Sibiu/Salam de Sibiu – IGP, Telemea de Ibănești/Ibanesti Salted Cheese – Denumire de Origine Protejată (DOP), Novac afumat din Țara Bârsei/Smoked Carp from Tara Barsei – IGP, Scrumbie de Dunare afumate/Danube Smoked Mackerel – IGP, Carnati de Plescoi/Salamale de Plescoi – IGP, Telemea de Sibiu/Sibiu Salted Cheese – IGP, Cascaval de Saveni/Saveni cheese – IGP, Salata cu icre de stiuca de Tulcea/Tulcea broke roe salad – IGP, Salata tradițională cu icre de crap/Traditional salad with carp roe – Specialități Tradiționale Garantate (STG) și produse care urmează să fie înregistrate la nivel european: Plăcintă dobrogeană – IGP, Sardină marinată – STG, Produse sărate din Turda (gât, cotlet, piept și pulpă de porc) – IGP.

De asemenea, la ediția 2023 a “Săptămânii Internaționale Verzi” de la Berlin, vor fi peste 60 de produse din cele aproximativ 700 înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale, precum: sloi/tocană de miel, brânză de burduf în scoarță de brad de la Bran, păstrăv afumat în scoarță de brad de la Suceava, brânză de Bradet, prune afumate de Vrancea, care au potențial de a fi înregistrate pe sisteme de calitate europene.

În ceea ce privește băuturile spirtoase cu Indicație Geografică, vor fi promovate: Palinca din județele Satu Mare și Maramureș, Tuica Zetea de Mediesu Auriu, județul Satu Mare și Tuica și Rachiu Sordony de Horezu, din județul Vâlcea, care se află în etapele de înregistrare europeană.

De asemenea, la eveniment vor participa membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cu produse tradiționale și materiale promoționale aferente, din județele Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Cluj, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

Totodată, asociațiile și federațiile patronale din sectorul industriei alimentare vor fi prezente cu produse ale firmelor cu potențial de export din județele: Buzău, Constanța, Vâlcea, Suceava, Tulcea și vor expune produse de patiserie și panificație, carne, produse lactate, procesare legume-fructe în cadrul standului MADR.

În cadrul standului MADR vor fi prezentate și degustate soiuri de vin alb, rose și roșu, mere de Voinești, diverse sortimente de miere și uleiuri presate la rece din județele Giurgiu și Alba, dar și produse bio precum gemuri, conserve de fructe, sucuri și siropuri, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare