Modelul maghiar ar urma să fie adoptat și în România

PROIECT. În Ungaria, casele de tip familial pot fi construite sau renovate pe baza unui proiect-model pus la dispoziție de guvern, iar România ar urma să adopte acest model, a anunțat Attila Cseke, ministrul Dezvoltării din cadrul UDMR, pe pagina sa de Facebook.

Ministerul pregătește un catalog de proiecte, a spus el, adăugând că această soluție va însemna o construcție mai ieftină și mai rapidă pentru familiile autohtone. Attila Cseke s-a întâlnit recent la Budapesta cu ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, János Lázár. Potrivit raportului său, au discutat despre simplificarea proceselor de construcție, despre necesitatea unor investiții majore și despre interconectarea rețelelor de piste pentru bicicliști.

Ambele țări au o serie de sisteme și modele bine stabilite care pot fi reproduse în țările vecine, a subliniat el. Ca exemplu, el a spus că România a fost unul dintre primele state membre ale UE care a rezolvat problema creșterii costului materialelor de construcție în lucrările publice, iar Ungaria ar putea fi ajutată și ea în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare