Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au calificat în turul 2 al probei feminine de dublu la Australian Open

SPORT. Jucătoarele române de tenis Monica Niculescu și Gabriela Ruse, în perechi diferite, s-au calificat, joi, la Melbourne, în turul al doilea al probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic au trecut în primul tur cu 6-4, 6-4 de cuplul româno-german Jaqueline Cristian/Tamara Korpatsch, după o oră și 24 de minute de joc.

În turul al doilea, Niculescu și partenera sa vor înfrunta perechea Anna Bondar (Ungaria)/Greet Minnen (Belgia).

Joi, Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostiuk le-au învins pe americanca Danielle Collins și britanica Heather Watson, cu 6-4, 6-2, după o oră și 27 de minute de joc.

Următoarele adversare pentru Ruse și Kostiuk vor fi învingătoarele din meciul Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Ellen Perez (Australia) – Ekaterina Alexandrova (Rusia)/Vivian Heisen (Germania).

Ruse și Kostiuk au ajuns anul trecut în sferturile de finală ale probei feminine de dublu la Roland Garros.

Într-un alt meci disputat joi la Melbourne, Ana Bogdan și germanca Tatjana Maria au fost învinse de australiencele Olivia Gadecki/Priscilla Hon cu 6-4, 6-2, după o oră și 25 de minute de joc.

Perechile care au pierdut în primul tur au plecat cu 10 puncte WTA la dublu și un cec de 30.975 de dolari australieni, în timp ce perechile care au ajuns în turul al doilea au câștigat un cec de 46.500 de dolari australieni și 130 de puncte WTA la dublu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare