Noul Ford E-Transit Courier, primul automobil 100% electric construit de companie în România (foto)

AUTO. Ford Pro a dezvăluit astăzi E-Transit Courier, un nou vehicul comercial complet electric care aduce conectivitate și productivitate îmbunătățite pentru clienții de furgonete compacte.
Toate modelele vor fi construite la Craiova, de către Ford Otosan, producătorul celui mai bine vândut Transit Custom și al modelului E-Transit, lider de segment. Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, producția anuală urmând să depășească 900.000 de unități până în 2025.

Extinzând gama Ford Pro de furgonete cargo electrificate și conectate inovatoare, noul E-Transit Courier este complet integrat cu platforma de software și servicii conectate Ford Pro pentru a stimula și mai mult funcționarea eficientă, inclusiv soluții de încărcare end-to-end și instrumente de management de la Ford Pro Software.

Pentru a stimula și mai mult productivitatea, E-Transit Courier a fost complet reproiectat în jurul unei zone de încărcare mai mari și mai flexibile, care oferă un volum de încărcare cu 25% mai mare decât modelul anterior, plus o capacitate îmbunătățită, inclusiv o sarcină utilă mai mare și spațiu pentru doi europalet.

Ca parte a efortului global de peste 50 de miliarde de dolari al Ford de a conduce revoluția EV, E-Transit Courier este următorul pas pe măsură ce compania își electrifică emblematica familie de vehicule comerciale Transit, alăturându-se modelelor mai mari E-Transit și E-Transit Custom din portofoliul Ford Pro.

“E-Transit Courier își ridică segmentul la un nivel superior cu performanțe EV fără compromisuri, capacitate de încărcare mai mare și asistență complet conectată, inclusiv soluții de încărcare end-to-end, Ford Pro E-Telematics și FORDLiive, care stimulează timpul de funcționare”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. “Poziția de lider de piață de lungă durată a Ford Pro ne oferă o înțelegere de neegalat a nevoilor clienților și înseamnă că îi putem ajuta să obțină o productivitate mare de la camionetele lor compacte, cu mai multă conectivitate și capabilitate ca niciodată.”

Noul E-Transit Courier își va face debutul public la Salonul Vehiculelor Comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, și este programat să intre în producție mai târziu în 2024. Clienții vor putea comanda modele Transit Courier cu motoare pe benzină și diesel începând din vara anului 2023, pentru livrare înainte de sfârșitul anului.

Productivitate și soluții de încărcare complet electrice

Grupul motopropulsor complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat pentru a oferi clienților o experiență de conducere fără compromisuri, inclusiv un motor puternic de 100 kW și capacitatea de conducere cu o singură pedală. Detaliile complete privind performanța și autonomia vor fi confirmate în apropierea lansării.

Ford Pro Charging oferă o soluție end-to-end pentru încărcarea la domiciliu, în depozite și în locuri publice, inclusiv instalarea hardware-ului și software-ul de management care ajută la optimizarea procesului de încărcare. De asemenea, facturarea și administrarea simplificată prin intermediul software-ului Ford Pro Charging sprijină întreprinderile ai căror șoferi își iau acasă vehiculul de serviciu, precum și eficientizarea încărcării publice.

Ford Pro se așteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienții care încarcă la domiciliu; Ford Pro Charging vizează o încărcare la domiciliu de 11 kW AC pe timp de noapte în 5,7 ore, iar încărcarea poate fi programată pentru a profita de energia mai ieftină pe timp de noapte, folosind ecranul tactil de la bordul vehiculului sau software-ul de încărcare din depou.

Pentru a sprijini încărcarea eficientă în public, vehiculul oferă o capacitate de încărcare rapidă în curent continuu de până la 100 kW. Ford se așteaptă ca acest sistem să adauge 87 km de autonomie în 10 minute și să se încarce de la 10-80% în mai puțin de 35 de minute. E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare BlueOval Charge Network, care urmează să includă 500.000 de încărcătoare publice până în 2024.

Clienții cu cinci sau mai multe vehicule pot beneficia, de asemenea, de un an de acces gratuit la caracteristicile personalizate ale Ford Pro E-Telematics. Sistemul utilizează date în direct pentru a ajuta la maximizarea productivității, precum și pentru a oferi caracteristici care să sprijine utilizarea eficientă și intuitivă a Ford Pro Charging. Printre acestea se numără starea actuală de încărcare, starea de încărcare specifică vehiculului și autonomia rămasă, cu praguri de alertă personalizabile pentru autonomie redusă.

Plug and Charge le permite proprietarilor de E-Transit Courier să se conecteze pur și simplu și să plece atunci când folosesc încărcătoare compatibile BlueOval Charge Network. Încărcarea începe automat, iar o factură și un rezumat al încărcării sunt trimise proprietarului după deconectare. Pentru a merge mai departe între încărcări, Intelligent Range, alimentat în cloud, agregă datele pentru a oferi cifre mai precise privind autonomia.

Design orientat către client

Designul complet nou al caroseriei E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare sporită în toate dimensiunile. Lățimea dintre pasajele roților din spate este de 1.220 mm, ceea ce permite pentru prima dată ca furgoneta compactă să transporte doi europalet. Volumul total de încărcare este acum de 2,9 m3, cu 25% mai mare decât cel al modelului anterior. Acest volum poate fi mărit și mai mult cu ajutorul noii funcții de încărcare prin peretele etanș, care permite clienților să transporte articole precum scânduri sau țevi cu o lungime de peste 2.600 mm. Sarcina utilă maximă pentru modelul complet electric este de 700 kg, cu o greutate maximă de tractare de 750 kg.

E-Transit Courier ajută companiile să iasă în evidență, cu un design exterior îndrăzneț și distinctiv și un interior spațios și practic, conceput în funcție de nevoile utilizatorilor de furgonete compacte. Noul model oferă o specificație de echipare standard foarte cuprinzătoare, inclusiv caracteristici unice ale cabinei, cu designul volanului “în formă de veveriță” pentru a îmbunătăți spațiul pentru picioare și vizibilitatea șoferului, precum și un schimbător de viteze montat pe coloană, aprindere cu buton și o frână de mână electronică pentru a oferi un spațiu de depozitare configurabil sporit.

Panoul de instrumente “digiboard” conține un cluster digital de 12 inch și un ecran tactil central de 12 inch cu cel mai recent sistem SYNC 4 de la Ford. Sistemul de navigație conectată pe bază de abonament poate stimula productivitatea și reduce volumul de muncă al șoferului cu actualizări privind traficul, parcarea, încărcarea și pericolele locale. Compatibilitatea wireless Android Auto și Apple CarPlay este standard. Un pachet Office Pack inovator, unic în clasă, include o suprafață de lucru plană rabatabilă și iluminare pentru a face mai ușoară și mai confortabilă utilizarea unui laptop, completarea de documente sau luarea unei pauze în cabină.

Siguranța șoferului și a încărcăturii sunt preocupări primordiale pentru operatorii de furgonete și pentru Ford Pro. E-Transit Courier stabilește un nou punct de referință în segment, cu suita sa cuprinzătoare de sisteme avansate de asistență pentru șofer în standard. Un pachet suplimentar opțional include un sistem adaptiv de control al vitezei de croazieră cu centrare pe bandă și Stop & Go, sistem de informare a unghiului mort cu alertă de trafic transversal, asistență la intersecții și asistență la frânarea în marșarier pentru mai multă liniște în conducerea urbană.

Fiecare E-Transit Courier dispune în mod standard de un modem încorporat, permițând o conectivitate permanentă cu ecosistemul Ford Pro și actualizări wireless ale software-ului care pot evolua capacitățile vehiculului în timp, fără a necesita o vizită la dealer.

Securitate și costuri de proprietate îmbunătățite

După activarea modemului încorporat, operatorii pot beneficia de alerte îmbunătățite de securitate a vehiculului pentru coliziuni și spargeri prin intermediul software-ului Ford Pro. Cu Fleet Start Inhibit, managerii de flotă pot activa și dezactiva de la distanță E-Transit Courier pentru a ajuta la prevenirea furtului sau a utilizării neautorizate în afara orelor de lucru.

Pentru a îmbunătăți securitatea fără timpul și costul soluțiilor de pe piața secundară, Ford Pro a încheiat un parteneriat cu experții în securitatea vehiculelor TVL pentru a oferi pachete de blocare montate din fabrică pentru E-Transit Courier. Pachetele includ încuietori cu cârlig secundar pentru a atenua atacurile de tip “decojire și furt”, precum și blocarea automată a ușii laterale glisante pentru a reduce volumul de muncă al șoferului și a scurta câteva secunde din fiecare livrare.

Ford Pro Service se așteaptă ca costurile de întreținere neprogramată ale E-Transit Courier să fie cu cel puțin 35 % mai mici decât cele ale modelelor cu motor diesel. Noua furgonetă este susținută de aceeași rețea cuprinzătoare Ford Pro Service – inclusiv o capacitate de service mobil în expansiune, sistemul unic FORDLiive connected uptime și cea mai mare rețea de dealeri specializați în vehicule comerciale din Europa – ca și restul familiei Transit.

Noul Transit Courier Transit este disponibil pentru prima dată în 2023 cu o gamă de motoare pe benzină și diesel eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Linia include atât caroserii de furgonetă, cât și caroserii cu cabină dublă în furgonetă, și include o gamă de serii atractive, inclusiv modelele Limited și Active cu specificații ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare