Premier Energy anunță prețul ofertei publice inițiale și planurile de viitor

INVESTIȚII. Premier Energy, una dintre cele mai importante companii din domeniul energiei regenerabile din Europa de Sud-Est, a dezvăluit detalii cruciale despre oferta publică inițială (IPO) pe care o pregătește. Potrivit comunicatului emis joi, prețul ofertei publice a fost stabilit la 19,5 lei pe acțiune, iar capitalizarea de piață se ridică la 2,4 miliarde de lei (aproximativ 489,8 milioane de euro).

Prin această ofertă, EMMA Capital, acționarul principal, va continua să dețină 71,25% din acțiunile Premier Energy Group. Investitorii de retail din România au beneficiat de o reducere de 5% din prețul de ofertă pentru ordinele de subscriere depuse în primele trei zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, stabilind un preț final de ofertă cu reducere de 18,53 lei pe acțiune.

Oferta a fost bine primită de investitorii din România și de cei internaționali, generând o cerere ridicată. Aceasta a constat din 35.937.859 de acțiuni oferite, reprezentând 28,75% din capitalul social total al Premier Energy. Banii strânși, în valoare brută de 695,1 milioane de lei, vor fi utilizați pentru achiziționarea de active de energie regenerabilă în România și Moldova, precum și pentru acoperirea cheltuielilor de capital aferente dezvoltării de active de producere a energiei regenerabile.

Acțiunile Premier Energy vor fi listate la Bursa de Valori București, cu simbolul “PE”, în jurul datei de 27 mai 2024, iar imediat după admiterea la tranzacționare, acestea vor fi incluse în indicele BET al BVB.

Premier Energy Group, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune, are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România și Moldova. Compania este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți distribuitori și furnizori de energie electrică și gaze naturale din cele două țări, servind un număr total de aproximativ 2,4 milioane de clienți.

Grupul a generat venituri consolidate de 912 milioane de euro în anul încheiat la 31 decembrie 2023, cu un profit net de 78,8 milioane de euro și EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro. Prin intermediul acestei oferte publice inițiale, Premier Energy își propune să își consolideze poziția pe piață și să accelereze dezvoltarea în sectorul energiei regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare