Premierul României a participat la inaugurarea Pieței George Enescu din Paris

INAUGURARE. Premierul român Nicolae Ciucă a inaugurat Piața George Enescu din Paris, ieri, 15 decembrie, în timpul vizitei de lucru în Franța. Paris este orașul în care Enescu s-a stabilit după ce a părăsit România, în perioada care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial, și a murit în 1955.

În cadrul ceremoniei de inaugurare, premierul român a spus că denumirea unei piețe din Paris după renumitul compozitor George Enescu este un omagiu adus creației sale, întrucât Enescu „a trăit și a creat Rapsodia Română aici, în arondismentul 9”.

„Este și un gest de recunoaștere a relațiilor culturale dintre România și Franța și este și un moment în care trebuie să subliniem că prietenia româno-franceză nu este doar un model pentru tot ceea ce reprezintă țările noastre astăzi în Uniunea Europeană, dar are rădăcini istorice.

Românii care lucrează, trăiesc și învață la Paris se vor bucura și vor fi mândri să treacă prin Piața George Enescu și să împărtășească ceea ce marele nostru compozitor spunea: “lumea trebuie să cunoască țara mea așa cum este ea. Peste tot pe unde mă duc, nu uit că aceasta este prima mea datorie.

Mulțumesc românilor care participa la viața culturală și socială a Franței și îi așteptăm cu drag acasă, să petrecem împreună sărbătorile.
Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest omagiu adus creatorului și purtătorului de suflet românesc – edililor parizieni și echipelor lor, grupului de prietenie cu România din Adunarea Națională, Ambasadei României în Franța!”, a declarat premierul Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare