Prima fabrică de reciclare de PET-uri din România – la Târgu-Mureș!

EVENIMENT. Aceasta a fost construită în nouă luni, de Grupul Alpla, alături de partenerii săi, Ecohelp SRL şi United Polymer Trading (Elveţia), cu o investiţie de 7,5 milioane de euro.

Fabrica este dotată cu o tehnologie unică, de ultimă generaţie, şi va produce anual aproximativ 18.000 de tone de material reciclat de calitate alimentară din deşeuri menajere.

Întreprinderea din Târgu Mureş va aproviziona piaţa din sud-estul Europei cu rPET de calitate alimentară, promovând astfel economia circulară în regiune.

Inaugurarea are loc azi,  în incinta fabricii PET RECYCLING TEAM din Târgu Mureş.

La eveniment vor participa peste 200 de invitați –demnitari ai statului român, conducători ai autorităților publice centrale și locale, directori generali și executivi ai celor mai importante companii și asociații profesionale și patronale din domeniul industriei băuturilor racoritoare, al berii și al apelor minerale, alături de reprezentanții furnizorilor globali de materie primă și de soluții tehnologice, ai organizațiilor de transfer de responsabilitate extinsă a producătorilor și ai Sistemului de Garanție – Returnare.

După vizitarea noii fabrici va fi organizat un panel de discutii despre rolul Sistemului Garanție – Returnare in atingerea obiectivului rPET 2025.

 

sursa radiomures.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare