Primul Centru Comunitate Terapeutică din România a fost inaugurat la Târgu Mureș
COMUNICAT DE PRESĂ. SOCIAL MED tratează adicțiile și comorbiditățile acestora, printr-o abordare multidisciplinară, inspirată din tehnicile terapeutice occidentale.
La evenimentul de inaugurare, moderat de Bogdan Bob Rădulescu, au transmis mesajele lor ÎPS Irineu – Arhiepiscopul Alba Iuliei, Alina Gorghiu – ministrul Justiției, Aneta Matei – secretar de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, conf. dr. Horațiu Moldovan – secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Radu Vasile Pop – specialist în prevenire în cadrul Agenției Naționale Antidrog, Felicia Botoș – asistent social la UPU SMURD Târgu Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu – președintele Colegiului Medicilor Mureș și Președintele Senatului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și Ciprian Dobre – prefectul județului Mureș.
Oana Muntean, președintele Asociației Social Med, a declarat, la evenimentul de inaugurare, că „acest centru nu este doar un început, ci o promisiune. Promitem că vom continua să fim aici pentru fiecare persoană care ne va trece pragul. Vom oferi empatie, înțelegere, discreție și sprijinul de care au nevoie. Vă invit alături de noi într-un proiect dedicat sănătății psihice și emoționale. Avem un scop comun: de a oferi speranță celor care au nevoie. Fiecare, cu propriile puteri, putem face o lume mai bună”.
Dr. med. Ruxandra Ivan-Vascan, medic primar cu specializare în psihiatrie și psihoterapie, specialist în terapie Comportamentală Dialectică, de la Ameos Klinikum Osnabrück, Germania, co-autor al conceptului SOCIAL MED, a precizat, la rândul ei, că “procesul de reabilitare implică o suită de etape succinte, bine individualizate terapeutic în funcție de nivelul patologic al fiecărui beneficiar: preinternare în sistem ambulatoriu, perioada de probă, cu testare psihologică, tratament eventual al fenomenelor de sevraj și abia apoi internare în reabilitare, continuată cu faza de reintegrare socio-profesională”.
Al doilea co-autor al conceptului SOCIAL MED, a adăugat că “la noi terapia durează 24 de ore din 24. Vorbim de o terapie multidisciplinară, realizată de o echipă multidisciplinară, care aplică tehnici avansate, de la neuroștiință, la psihiatrie, psihoterapie, psihologie, științe sociale. Toate acestea concurează la tot ce înseamnă terapii vocaționale, cu fiecare beneficiar în parte”.
Centrul Comunitate Terapeutică SOCIAL MED funcționează în Târgu Mureș, pe strada Posada 35, iar informații suplimentare și modalitățile de contact se găsesc pe site-ul Centrului – www.socialmed.ro