REACȚIE – Consilier local: „Primăria Târgu Mureș este un mare țepar”, datorii de 2,8 milioane de lei la Selgros pentru programul „Să ne îngrijim bunicii”

GENEROZITATE PE DATORIE. La dezbaterea pe cea de-a patra variantă a bugetului pe 2020 a municipiului Târgu Mureș, consilierul local Călin Moldovan (care s-a autorecomandat ca fiind reprezentantul PNL, deși a fost exclus din partid și mai este în forul deliberativ al urbei doar pentru că o sentință civilă a decis că excluderea din Consiliul Local nu a respectat procedurile) a atras atenția asupra datoriilor pe care le are administrația publică locală către diverși furnizori.

 

În speță, Moldovan s-a referit la datoria de 2,8 milioane lei către Selgros, constând din facturi neplătite în contul programului prin care administrația locală a hrănit pensionarii din oraș, cu larghețea bogatului, adică fără să țină seama de starea socială și financiară a acestora, pe principiul comunist “Îi hrănim pe toți gratuit, adică pe banii orașului, indiferent că au sau nu au nevoie”.

 

“Ar fi bine să ne plătim facturile restante către furnizori. Am avut un program, Să ne îngrijim bunicii, care a avut alocată în 2019 o sumă de 3,77 milioane de lei + încă 1,7 milioane de lei (la rectificarea bugetară din august 2019). Acest proiect a fost oprit și sunt facturi neplătite către Selgros în valoare de 2,8 milioane de lei. Executivul a repartizat în bugetul pe acest an 2,8 milioane de lei pentru plata datoriilor către Selgros, dar suma a fost ulterior distribuită către alte destinații. Propun un amendament: să distribuim 500.000 de lei din bugetul CSM la programul „Să ne îngrijim bunicii”, pentru plata datoriei (n.red., mai exact a unei mici părți din datorie)”, a zis Moldovan (amendamentul propus a fost respins).

 

Consilierul local Radu Bălaș (POL) a făcut două remarci privind datoria Primăriei Târgu Mureș către Selgros Cash & Carry, subliniind înaintea acestora că și suma de 4,2 milioane de lei din bugetul pe 2020 repartizate CSM trebuie utilizată exclusiv pentru plata datoriilor existente, după care clubul se desființează, așa cum au decis comisiile de specialitate ale CL Târgu Mureș.

 

“Înțeleg că este o problemă juridică în contextul în care în buget era prevăzută suma de 2,8 milioane de lei pentru plata datoriei către Selgros și în Comisia Juridică a fost disipată suma către alte obiective de investiții. Cert e că Primăria Târgu Mureș a mai tras încă o țeapă unui agent economic. Deci Primăria continua să fie țeparul economic al municipiului Târgu Mureș. Dacă ar fi în mediul privat, Primăria nu ar prinde niciodată un contract în acest oraș: este un mare țepar Primăria municipiului Târgu Mureș”, a spus consilierul POL.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare