Roland Garros 2023 – Mirra Andreeva, noua senzaţie a tenisului la doar 16 ani

SPORT. Roland Garros 2023 | Mirra Andreeva e noua senzaţie a tenisului mondial. Sportiva din Rusia s-a calificat în turul 2 de la Roland Garros, la doar 16 ani.

Andreeva, ocupanta locului 143 WTA, a învins-o pe Alison Riske, în mai puţin de o oră. S-a terminat 6-2, 6-1, în 56 de minute. În turul 2, Andreeva va evolua cu învingătoarea dintre Kalinina şi Parry.

Pentru Andreeva, aceasta a fost prima apariţie la un turneu de Grand Slam. Rusoaica este deja o vedetă.

Andreeva a ieşit în evidenţă, în 2023, la turneul de la Madrid. Acolo, ea a ajuns în optimi, după ce le-a învins pe Fernandez, Haddad Maia şi Linette.

Pentru un loc în sferturile turneului de la Madrid, Andreeva trebuie să treacă de Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, campioana de la Australian Open 2023.

Rusoaica a devenit prima jucătoare care reușește să câștige două turnee din categoria ITF W60 înainte de a împlini 16 ani. În total, Andreeva are 6 titluri ITF.

De asemenea, ea a devenit și a doua jucătoare de 15 ani care câștigă un meci împotriva unei jucătoare din Top 50 WTA.

Născută la Krasnoyarsk, Andreeva locuiește în Franța și se antrenează la Elite Tennis Center sub îndrumarea lui Jean-Rene Lisnard, cel care i-a mai antrenat pe Daniil Medvedev și Andrey Rublev. Erika Andreeva, sora ei de 18 ani, este pe locul 114 în clasamentul WTA.

Mirra Andreeva participă și în proba de dublu de la Madrid alături de sora sa. Cele două vor juca în optimi împotriva perechii Gabriela Dabrowski / Luisa Stefani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare