SE POATE ȘI AȘA – Cel mai agrar oraș din Mureș organizează o sărbătoare a fermierilor fără să cheltuie bani din bugetul local

0
448

STRATEGIE. Doar din donații și sponsorizări. Așa se organizează, an de an, Ziua Fermierului în orașelul mureșean Sărmașu, considerat pol de dezvoltare agricol din Câmpia Transilvaniei. Pentru că în localitățile aparținătoare orașului sunt aproape 800 de fermieri, agricultori și crescători de animale organizaţi în cinci asociaţii, în fiecare an, administrația publică locală organizează, în a doua duminică a lunii aprilie, Ziua Fermierului.

 

Fondurile pentru organizarea manifestării nu provin, însă, din bugetul local, așa cum se procedează în majoritatea localităților atunci când administrația locală organizează evenimente, ci exclusiv din donații, sponsorizări și sumele încasate dintr-o tombolă cu premii, la care fermierii pot câștiga seminţe, pesticide, acumulatoare, cauciucuri agricole, produse veterinare pentru tartamentul animalelor, toate premiile fiind donate de distribuitorii de imputuri.

 

Primăria locală oferă, cu titlu gratuit, doar locația manifestării, care este Casa de Cultură. În rest, niciun sprijin financiar din bugetul orașului. La manifestare, ca în acest an va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, duminică, 14 aprilie, sunt invitați pentru a le prezenta fermierilor locali noutăți legislative și tehnice care pot să-i ajute în activitate oficiali ai instituțiilor publice din agricultură (Direcţia Agricolă Mureş, APIA Mureş, OJZ Mureş, AFIR Mureş) şi reprezentanţi ai distribuitorilor de imputuri în agricultură.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ