SE POATE ȘI AȘA – Cel mai agrar oraș din Mureș organizează o sărbătoare a fermierilor fără să cheltuie bani din bugetul local

STRATEGIE. Doar din donații și sponsorizări. Așa se organizează, an de an, Ziua Fermierului în orașelul mureșean Sărmașu, considerat pol de dezvoltare agricol din Câmpia Transilvaniei. Pentru că în localitățile aparținătoare orașului sunt aproape 800 de fermieri, agricultori și crescători de animale organizaţi în cinci asociaţii, în fiecare an, administrația publică locală organizează, în a doua duminică a lunii aprilie, Ziua Fermierului.

 

Fondurile pentru organizarea manifestării nu provin, însă, din bugetul local, așa cum se procedează în majoritatea localităților atunci când administrația locală organizează evenimente, ci exclusiv din donații, sponsorizări și sumele încasate dintr-o tombolă cu premii, la care fermierii pot câștiga seminţe, pesticide, acumulatoare, cauciucuri agricole, produse veterinare pentru tartamentul animalelor, toate premiile fiind donate de distribuitorii de imputuri.

 

Primăria locală oferă, cu titlu gratuit, doar locația manifestării, care este Casa de Cultură. În rest, niciun sprijin financiar din bugetul orașului. La manifestare, ca în acest an va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, duminică, 14 aprilie, sunt invitați pentru a le prezenta fermierilor locali noutăți legislative și tehnice care pot să-i ajute în activitate oficiali ai instituțiilor publice din agricultură (Direcţia Agricolă Mureş, APIA Mureş, OJZ Mureş, AFIR Mureş) şi reprezentanţi ai distribuitorilor de imputuri în agricultură.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare