SENTINȚĂ – Curtea de Apel Târgu Mureş: 2 ani și 4 luni de închisoare pentru un șofer care a vrut să mituiască un polițist local cu 50 de lei

FAPT. Ionel Vlaicu, șoferul unei autoutilitare care, în anul 2016, i-a dat o șpagă de 50 de lei unui agent al Poliției Locale Târgu Mureș, iar acesta a sesizat Direcția Generală Anticorupție, a fost condamnat recent, prin hotărâre definitivă, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

 

Conform DGA, în 18 octombrie 2016, directorul executiv adjunct al Poliţiei Locale Târgu Mureş a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş cu privire la faptul că un agent din subordine l-a informat că, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu, a depistat în trafic pe numitul Vlaicu Ionel, conducând o autoutilitară într-o zonă cu restricţii din municipiul Târgu Mureş. Cu această ocazie, numitul Vlaicu Ionel a oferit poliţistului, odată cu actele, şi suma de 50 de lei, în scopul de a nu-i aplica sancţiunea contravenţională prevăzută de lege.

 

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş s-au deplasat la acea locaţie şi au constatat faptul că susnumitul a oferit cu titlu de mită suma de 50 de lei unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei Locale Târgu Mureş, pentru a nu-i aplica măsurile legale.

 

Vali STOICA

2 comments
  1. Imi pun intrebarea: daca pentru 50 RON se acorda asa pedeapsa ( si subliniez ca nu accept spaga si nu sunt de acord cu asta sub nicio forma) oare celori din imparatia primariei Tg Mures cat le-ar cuveni (la pedeapsa ma refer, ca ce li se “cuvine” le iau ei chiar si neintrebati…? Sau acele fapte nu se vad? Sau nu este permis sa se vada?
    Atunci voi fi linistit si voi spune ca este dreptate, cand voi vedea cel putin 3-4 sacali cu pedeapsa cu executare si confiscarea averilor…ca poate stand la parnaie invata mai bine sa fure 🙂
    Oameni buni??? Aceste condamnari sunt doar praf in ochi….aia mari de langa oala nu au niciun stres!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare