Ziua Europeană a Justiției Civile – Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Târgu Mureș

JUSTIȚIE. Curtea de Apel Târgu Mureș are bucuria de a anunța că ziua de 25 octombrie a fiecărui an a fost consacrată ca “Ziua Europeană a Justiției Civile”. Această dată specială a fost stabilită de către Consiliul Europei și Uniunea Europeană la data de 5 iunie 2003, cu un scop nobil: de a informa cetățenii cu privire la funcționarea sistemului judiciar și de a sprijini dezvoltarea unui spațiu judiciar comun european. Ziua Europeană a Justiției este o ocazie de a aduce la cunoștința cetățenilor din Uniunea Europeană informații esențiale cu privire la drepturile lor și accesul la justiția transfrontalieră în UE.

Această zi specială a fost gândită pentru cetățeni de toate vârstele, de la elevi și studenți la profesioniști din domeniul justiției. Prin această sărbătoare, Consiliul Europei și Comisia Europeană reafirmă că justiția este un serviciu pentru cetățeni, acordându-le dreptul de a-și rezolva litigiile și de a-și afirma drepturile.

În lumina acestei aniversări semnificative, Curtea de Apel Târgu Mureș invită cu bucurie publicul la evenimentul “Ziua Porților Deschise”, care va avea loc pe data de 25 octombrie 2023. Pe parcursul întregii zile de lucru, cei interesați au ocazia să viziteze instanța și să se familiarizeze cu activitatea sa. Grupurile de vizitatori vor fi restrânse la un număr de 10 persoane, dat fiind că instanța își desfășoară activitatea într-un sediu provizoriu situat pe strada Tudor Vladimirescu, numărul 69 din Târgu-Mureș. Această limitare este impusă de configurația spațiilor care nu permite desfășurarea activităților cu grupuri mari de persoane, mai ales că în această locație au loc mai multe ședințe de judecată în paralel.

În cadrul evenimentului, participanților li se vor pune la dispoziție broșuri informative atât de la Curtea de Apel, cât și de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, vor fi prezentate date statistice relevante privind activitatea instanței în primele 6 luni ale anului curent.

Invităm pe toți aceia care doresc să descopere etapele procesului judiciar și să afle mai multe despre justiția civilă europeană să se alăture acestei sărbători speciale. Curtea de Apel Târgu Mureș deschide porțile pentru a vă oferi o perspectivă mai clară asupra rolului său în asigurarea justiției și a accesului cetățenilor la acest serviciu vital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare