PRIMĂRIA DATORNICILOR – Execuție silită la vârf: Dorin Florea și Claudiu Maior au poprire pe salarii

FAPT. Nici nu știu, să organizăm o chetă, ceva… cumva-cumva trebuie să reacționăm la această răutate incomensurabilă a executorilor judecătorești tîrgumureșeni care, pentru că Întâistătătorii urbei – primarul Dorin Florea și fostul viceprimar, acum consilier personal al primarului, Sergiu Claudiu Maior – nu le-au plătit de bună-voie sumele impuse prin sentință judecătorească, le-au pus poprire pe lefuri.

 

Lună de lună, atât salariul primarului Florea, cât și cel de “locotenent” al acestuia al lui Maior sunt văduvite de sume importante care merg în conturile Societății Civile Profesionale de Executori Judecătorești (Eugen) Hurubă, (Maria Cristina) Giunca & Asociații din Târgu Mureș.

 

Poprirea pentru Dorin Florea (aferentă dosarului execuțional 23/E/2014) este în cuantum de 2.000 de lei pe lună (doar în acest an a plătit deja 20.000 de lei – în 2017 a avut puțin peste 8.000 de lei net salariul). Poprirea pentru Claudiu Maior (aferentă dosarului execuțional 47/E/2017) este cuprinsă între 500 și 800 de lei pe lună – pentru că leafa acestuia diferă de la lună la lună și, mai ales, pentru că e semnificativ mai mică decât cea a primarului, oscilând între 1.990 de lei și 2.778 de lei (poate consilierul e plătit în funcție de performanță, de numărul de apariții pozitive în presa plătită din bani publici pentru a întreprinde respectivele fapte, sau pe cine mai știe ce alte criterii administrative).

 

Nu este prima oară când edilul Florea are poprire pe salariu, în 2005 el plătind prin acest mod amenda dată în 2003 de Curtea de Conturi a României (de două salarii nete), pentru că nu a urmărit ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi. Cumva, Florea măcar e obișnuit cu popririle.

 

Practic, vroiam să vă anunțăm prin prezenta scriere că s-a întâmplat “asta”, să ne exprimăm profunda îngrijorare față de modul în care pot supraviețui cei doi Întâistătători ai urbei în atare condiții și să lansăm întrebarea care va rămâne retorică: Cum se simt respectivii executori judecătorești care i-au executat silit, punându-le lui Florea și Maior poprire pe salarii?

 

P.S.: Estimez un răspuns la „retorică”: “Bine”. Iar estimarea se bazează pe faptul că relația popririlor între executorii judecătorești Hurubă, Giunca & Asociații și cei cazați electoral în Piața Victoriei nr. 3 din Tîrgu Mureș e deja una de durată (începută a long, long time ago), arhivele, timpul și istoria consemnând-o ca atare încă din urmă cu 10 ani, când în dosarul execuţional 204/E/2008, Giunca punea poprire pe conturile Primăriei de la Trezoreria Tîrgu Mureş și de la CEC Bank. E drept, atunci nu era vorba de o sumă importantă pentru Întâistătători, doar o plăteau din bugetul orașului (în 2012, ajunsese la 4,6 milioane de lei – bine, nu rostiți “Oau!”, ce sens mai are?).

 

Cătălin VISCHI

3 comments
    1. Dacă vă referiți la ultima speță pomenită în scriere, respectiv cea în care s-au poprit conturile Primăriei, răspunsul e afirmativ. Cazul constructorului Complexului Weekend.

  1. Îmi plac ochelarii de soare a lui Maior, cu lentile “puțin mov”. În anumite situații, “puțin mov” face diferența :)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare