100.000 euro, aparatură medicală necesară pentru Maternitatea Cantacuzino

SĂNĂTATE. Organizația Salvați Copiii România dotează Maternitatea Cantacuzino, care tratează prematuri de la 24 de săptămâni de gestație, cu echipamente medicale de ultimă generație, în valoare totală de aproape 100.000 de euro.

– Rata prematurității a crescut vertiginos, ajungând la 23% în anul 2022 (334 de nou-născuți prematur), dintre nașterile înregistrate la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino.

– Maria Larisa a venit pe lume cântărind doar puțin peste jumătate de kilogram. A fost o luptă contra-cronometru: copila a rămas internată în Secția de Neonatologie din spitalul Cantacuzino cinci luni, timp în care medicii au îngrijit-o, până când Maria Larisa a putut să respire singură. Astăzi, are 9 ani.

– Secția Obstetrică avea nevoie de un ecograf performant care să sprijine activitatea secției, ecografele existente fiind de generație veche.

– În anul 2022, din cei 1.098 de nou născuți la termen îngrijiți în spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, 2,7% (30 de cazuri) au avut nevoie de monitorizarea funcției cerebrale în Terapie Intensivă, dintre aceștia, 9 cazuri au prezentat convulsii neonatale. La nivel mondial, între 1-8 din 1.000 de nou-născuți prezintă afectare cerebrală perinatală (înainte și după naștere), conform Registrului Național Neonatal de Cercetare Anglia ( 2018).

– Organizația Salvați Copiii România dotează Secția Obstetrică Ginecologie și Secția de Neonatologie cu aparatură medicală de ultimă generație, în valoare totală de 467 euro, inclusiv un ecograf performant.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități și programe integrate pentru susținerea sănătății mamei și copiilor, Salvați Copiii lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente performante a maternităţilor (secţii de Neonatologie, Terapie Intensivă Neonatală, Obstetrică-Ginecologie) și a spitalelor și secțiilor de pediatrie. Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit către administrația financiară de care aparțin cu domiciliul, termen limită – 25 mai 2023. Formularul precompletat cu datele organizației se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Până în prezent, Organizația Salvați Copiii a susținut cu echipamente medicale 107 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro.

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare