1398,8 km parcurși – un an școlar de succes pentru programul Pedibus

PEDIBUS. Lansat în 2022 și consolidat în 2023, programul Pedibus a încheiat acest an școlar cu nota zece (sau cu un “foarte bine”). Pe cele 11 rute, care acoperă un total de 11 km și duc elevii la 4 școli, Pedibus a avut, în medie, 100-120 de pasageri fideli pe zi. Cursele Pedibus au circulat timp de 130 de zile, adică din 6 noiembrie și până la sfârșitul anului școlar, excluzând vacanțele și sărbătorile legale. În acest timp, copiii au parcurs aproape 1.400 km, mai exact 1.398,8 km, uneori prin zăpadă, alteori la temperaturi de -20 de grade, dar și în ploaie torențială. Aproape 350 de voluntari au contribuit la buna funcționare a acestui program.

Mulțumiri copiilor, părinților și însoțitorilor voluntari!

Programul Pedibus, inițiat în 2022, își propune să promoveze mersul pe jos în rândul elevilor, asigurându-le un mijloc sigur și ecologic de a ajunge la școală. Consolidarea din 2023 a adus îmbunătățiri semnificative, extinzând rutele și atrăgând mai mulți participanți.

Pe parcursul celor 130 de zile, elevii au înfruntat diverse condiții meteorologice, de la zăpadă și temperaturi extreme de -20 de grade până la ploaie torențială. Cu toate acestea, determinarea și entuziasmul lor au rămas neclintite.

În medie, 100-120 de copii au folosit zilnic Pedibus, ceea ce a contribuit la reducerea traficului și la diminuarea emisiilor de carbon în comunitate. De asemenea, programul a promovat activitatea fizică regulată și a încurajat socializarea între elevi.

Aproape 350 de voluntari dedicați au jucat un rol esențial în succesul programului. Aceștia au asigurat siguranța și bunăstarea copiilor pe parcursul drumurilor zilnice către școală. Efortul lor neobosit și devotamentul au fost fundamentale pentru buna funcționare a Pedibus.

Succesul acestui program nu ar fi fost posibil fără implicarea activă a copiilor, părinților și voluntarilor. Fiecare kilometru parcurs și fiecare zi de funcționare reprezintă o dovadă a spiritului de comunitate și a angajamentului pentru un mediu mai curat și mai sănătos.

În numele întregii echipe Pedibus, mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest an școlar de succes. Privim cu optimism spre viitor și suntem nerăbdători să continuăm acest proiect minunat în anii ce vor urma.

Felicitări tuturor pentru un an extraordinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare