14 Septembrie 1940: Ion Antonescu preia conducerea României într-o perioadă istorică semnificativă

ISTORIE. La data de 14 septembrie 1940, România a intrat într-o perioadă de guvernare marcantă sub conducerea generalului Ion Antonescu, un moment istoric cu implicații semnificative asupra destinației țării.

Generalul Ion Antonescu a preluat controlul asupra Statului român, devenind conducătorul țării și președintele Consiliului de Miniștri. Acest eveniment a marcat o schimbare majoră în peisajul politic al României la acea vreme. Generalul Antonescu și-a asumat rolul de lider suprem al țării, iar guvernul său avea să aibă un impact profund asupra destinului națiunii române.

În acest context, Horia Sima a fost numit ministru secretar de Stat și vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, ocupând o poziție-cheie în noul guvern. A fost un moment în care Legiunea Arhanghelul Mihail, un grup extremist de orientare fascistă și antisemită, a avut o influență semnificativă în conducerea țării.

Prin decret regal, România a fost proclamată “Stat național-legionar”, subliniindu-se astfel colaborarea strânsă dintre guvern și Legiunea Arhanghelul Mihail în această perioadă. Această schimbare ideologică și politică a avut consecințe importante asupra politicii interne și externe a României.

Începerea guvernării lui Ion Antonescu în 1940 a coincis cu o perioadă tumultuoasă în Europa, în contextul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acest eveniment a avut un impact semnificativ asupra politicii și societății românești, marcând o schimbare majoră în direcția țării.

În concluzie, data de 14 septembrie 1940 reprezintă un moment important în istoria României, marcând începutul guvernării lui Ion Antonescu și proclamarea “Statului național-legionar”, o perioadă cu implicații complexe și profunde asupra evoluției țării în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare