150 de locuri disponibile pentru Programul de Internship al Guvernului României 2024

INTERNSHIP. 150 de locuri sunt disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, oferind tinerilor oportunitatea de a activa în instituțiile administrației publice centrale în perioada 1 iulie – 30 august 2024.

Pentru a se înscrie, cei interesați trebuie să acceseze platforma www.internship.gov.ro în intervalul 1 aprilie – 22 aprilie 2024. Fiecare aplicant trebuie să își creeze un profil de candidat, iar Comisia de evaluare și selecție a candidaturilor va analiza dosarele și va organiza interviuri pentru selecție.

Evaluarea candidaturilor va avea loc în perioada 23 aprilie – 14 iunie 2024, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 17 iunie 2024.

Condițiile de participare la program includ:

-vârsta cuprinsă între 16 și 27 de ani;
-cetățenia română;
-cunoașterea limbii române, scris și vorbit;
-capacitate deplină de exercițiu;
-cunoștințe în domeniul IT;
-absența activității pe piața muncii;
-neabsolvirea anterior a Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
-îndeplinirea condițiilor specifice prevăzute pentru postul la care aplică;
-îndeplinirea condițiilor generale prevăzute de Legea internshipului.

Indemnizația lunară pentru internship este de 3.300,00 lei, echivalentul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Scopul Programului de Internship este de a permite stagiilor să se familiarizeze cu activitatea Guvernului României prin experiențe practice în cadrul ministerelor și instituțiilor publice participante, dezvoltându-și abilitățile și competențele profesionale.

Toate informațiile despre procesul de înscriere și selecție vor fi disponibile pe platforma www.internship.gov.ro, care va fi activă începând cu data de 01.04.2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare