16 februarie – Ziua Internațională a Migdalelor

EVENIMENT. Pe 16 februarie, Ziua internațională a Migdalelor, haideți să aducem un omagiu acestor mici energizante pline de bunătăți!

În fiecare an, pe 16 februarie, Ziua Internațională a Migdalelor recunoaște migdalele versatile și sănătoase. Această nucă delicioasă este originară din Orientul Mijlociu și prosperă în climatele calde și uscate, cu ierni blânde. Ziua celebrează beneficiile și utilizările migdalelor.
Fie că le consumați ca atare, fie că folosiți lapte de migdale, paste, făină, unt, ulei sau făină, migdalele oferă o aromă delicioasă împreună cu multe beneficii pentru sănătate. Migdalele sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă de pe piață, fiind pline de vitamina E, magneziu și fibre.

Potrivit unui sondaj efectuat în rândul a 500 de profesioniști din domeniul sănătății, migdalele pot fi benefice pentru un stil de viață sănătos.
Potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, “dovezile științifice sugerează, dar nu dovedesc că consumul a 45-50 grame pe zi din majoritatea nucilor, cum ar fi migdalele, ca parte a unei diete cu un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol, poate reduce riscul de boli de inimă”.

Cercetări recente de la Universitatea Purdue sugerează că consumul de migdale poate ajuta oamenii să se simtă satisfăcuți timp de mai multe ore, ceea ce poate sprijini gestionarea greutății și poate contracara creșterea în greutate.

Optzeci la sută din migdalele din lume sunt cultivate în California.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare