17 ani de la înființarea rețețelei de socializare Twitter

ANIVERSARE. Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere) numite „tweets”. Utilizatorii înregistrați pot posta, aprecia și reposta un tweet postat de altă persoană (retweet), iar utilizatorii neînregistrați le pot citi doar pe cele care sunt disponibile public. Platforma este oferită de Twitter Inc., companie cu sediul în San Francisco, California, SUA.

Cuvântul twitter este un cuvânt englez cu traducerile pălăvrăgeală, agitație, freamăt, ciripit . Desemnează atât un site web fondat în 2006 care permite scrierea și transmiterea de mesaje de maxim 280 caractere (140 caractere până în 2017) (litere) prin Internet, cât și compania care oferă acest serviciu de tip „rețea socială”. Este uneori descris ca fiind „SMS-ul Internetului”.

Inițial, tweet-ul era limitat la 140 caractere, dar limita a fost dublată la 280 caractere în noiembrie 2017. Tweet-urile audio și video rămân limitate la 140 de secunde pentru majoritatea conturilor.

Twitter a fost creat de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams în 21 martie 2006 și a fost lansat în luna iulie a acelui an. Twitter a ajuns în anul 2018 la peste 336 de milioane de utilizatori activi.

În aprilie 2022, directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, preia 9,2% din Twitter, în valoare de 2,9 miliarde dolari, și devine, astfel, cel mai mare acționar al rețelei sociale. Acțiunile Twitter au crescut cu aproape 27%, ca urmare a preluării de către Musk a unui procent de 9,2% din companie. În 25 aprilie 2022, Elon Musk a ajuns la un acord pentru achiziționarea platformei de socializare Twitter Inc în schimbul sumei 44 miliarde de dolari. Miliardarul, care are peste 83 de milioane de urmăritori pe Twitter, a spus în mod repetat că vrea să transforme platforma oferind mai multă libertate de exprimare și oferind utilizatorilor mai mult control asupra a ceea ce văd pe ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare