18 septembrie – Ziua Mondială de Monitorizare a Apei

PROTEJARE. Ziua Mondială de Monitorizare a Apei (World Water Monitoring Day), marcată anual pe 18 septembrie, este o inițiativă globală care îndeamnă oamenii din întreaga lume să testeze calitatea apei locale și să ia măsuri pentru protejarea acesteia. Potrivit site-ului www.worldwatermonitoringday.org, această zi ne amintește de importanța verificării calității apei prin acțiuni simple, precum testarea locală, schimbul de date la nivel internațional și promovarea măsurilor de conservare a resurselor de apă.

Ziua a fost creată pentru a educa și încuraja oamenii să monitorizeze calitatea apei din zonele în care locuiesc, subliniind gravitatea poluării apei și nevoia de a o identifica și preveni. Inițiată în 2003 de America’s Clean Water Foundation, această zi s-a transformat într-un program global menit să sensibilizeze populația în legătură cu problemele legate de poluarea apei și să îndemne comunitățile să testeze apele din apropiere.

Inițial, Ziua Mondială de Monitorizare a Apei a fost celebrată pe 18 octombrie, pentru a marca adoptarea, în 1972, a Legii Apei Curate (Clean Water Act) în SUA, care a dus la protejarea și refacerea resurselor de apă ale țării. Totuși, în 2007, data a fost mutată pe 18 septembrie pentru a permite participarea globală, inclusiv în regiunile unde temperaturile scăzute în octombrie ar fi îngreunat monitorizarea.

EarthEcho Water Challenge, anterior cunoscut ca World Water Monitoring Challenge, este un program derulat anual de EarthEcho International, care începe pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, și se încheie în decembrie, conform www.monitorwater.org. Acest program încurajează implicarea publicului în protejarea resurselor de apă ale planetei și în monitorizarea calității apelor locale.

EarthEcho International este o organizație nonprofit fondată de frații Philippe și Alexandra Cousteau, în onoarea tatălui lor, Philippe Cousteau Sr., fiul celebrului explorator Jacques Yves Cousteau. Misiunea organizației este de a inspira tinerii să acționeze pentru un viitor sustenabil și să contribuie la schimbarea planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare