19 iunie, Ziua Internațională a Plimbărilor în aer liber

CURIOZITĂȚI. Ziua Internațională a Plimbărilor este o sărbătoare populară în mai multe țări, menită să încurajeze oamenii să încetinească și să se bucure de viață, în loc să se grăbească prin ea. Această zi a fost creată în 1979 de W. T. Rabe, un publicist american. În acea perioadă, joggingul devenea din ce în ce mai popular, iar Rabe era îngrijorat că oamenii vor uita cum să se relaxeze și să aprecieze lumea din jurul lor.

Ziua Internațională a Plimbărilor, celebrată pe 19 iunie, le reamintește oamenilor plăcerea de a merge din punctul A în punctul B fără a avea un scop precis. Plimbarea înseamnă să ieșim din graba zilnică și să ne bucurăm de moment.

Potrivit specialiștilor, mersul pe jos reduce cantitatea de grăsime din corp și scade tensiunea arterială. Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Harvard a arătat că mersul între o oră și trei ore pe săptămână reduce riscul dezvoltării cancerului uterin cu 19%. Cercetarea, care a implicat 73.600 de persoane și s-a desfășurat pe parcursul a două decenii, a demonstrat efectele benefice ale mersului pe jos.

De asemenea, mersul pe jos scade riscul de accident vascular cerebral, ține sub control diabetul și îmbunătățește memoria. Un exemplu notabil este Jean Beliveau, un fost vânzător de reclame luminoase, care a realizat cea mai lungă plimbare în jurul lumii. El a parcurs 75.000 de kilometri în 64 de țări, timp de 11 ani.

Pentru a înconjura Pământul, având în vedere circumferința de aproximativ 40.233 de kilometri și o viteză medie de mers de 5 km pe oră, ar dura 347 de zile de mers non-stop. Pentru a arde 540 de calorii, echivalentul unui hamburger, trebuie să mergi o oră și 43 de minute. Specialiștii recomandă să facem 6.000 de pași pe zi pentru a ne îmbunătăți sănătatea și 10.000 de pași pe zi pentru a slăbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare