2 iulie- ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate

EVENIMENT. Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day), sărbătorită pentru prima dată în 2001, a fost inițiată de Organizația World UFO Day. Această zi este marcată de obicei pe 24 iunie și 2 iulie, însă organizația a desemnat oficial data de 2 iulie ca fiind ziua principală de celebrare.

OZN-urile au fost subiect de legendă de secole, însă abia în anii 1950 farfuriile zburătoare au început să capteze atenția la nivel național și internațional. De atunci, aceste fenomene au fascinat atât generațiile mai vechi cât și cele mai tinere, poveștile martorilor proliferând în întreaga lume. Mulți văd sărbătoarea ca pe o oportunitate de a răspândi cunoștințele și de a crește conștientizarea cu privire la existența OZN-urilor, sperând să convingă și pe cei sceptici.

În fiecare an, comunitatea OZN se adună pentru a celebra convingerile lor. Ziua de 2 iulie marchează aniversarea incidentului OZN de la Roswell, care a avut loc în 1947. Incidentul Roswell rămâne unul dintre cele mai misterioase și controversate fenomene din istorie. Cel mai vehiculat scenariu este cel al prăbușirii unei nave extraterestre în apropierea localității Roswell, în iulie 1947. După mediatizarea incidentului, au apărut două tabere: una care susține prăbușirea unui OZN și alta care afirmă că a fost vorba de un balon meteorologic aflat într-o misiune secretă denumită “Mogul”.

Ufologii și teoreticienii conspirației sunt convinși că la Roswell s-a prăbușit o navă extraterestră, iar forțele militare americane au încercat să ascundă acest fapt. În schimb, scepticii și reprezentanții guvernamentali promovează teoria conform căreia a fost vorba de un balon meteorologic implicat într-un experiment secret.

Organizatorii Zilei Mondiale a OZN-urilor susțin că această zi a fost creată pentru “a crește gradul de conștientizare cu privire la existența indubitabilă a OZN-urilor și, odată cu aceasta, a ființelor inteligente din spațiul cosmic”.

Există numeroase modalități de a celebra această zi, printre care vizionarea de filme cu OZN-uri sau discuțiile cu prietenii pe această temă. Organizația World UFO Day și-a dedicat site-ul, www.worldufoday.com, furnizării de informații despre OZN-uri, utilizând cele mai veridice surse pentru a prezenta dovezile existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare