2 zile de TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicoalou şi HPV la Shopping City Târgu Mureş

TESTARE. Caravana mobilă pentru screningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 18-19 noiembrie 2023 (Sâmbătă şi Duminică), în parcarea Shopping City Târgu Mureş, Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 242.

Programul
caravavei în perioada 18 – 19 noiembrie este următorul:
-18 noiembrie 2023 (Sâmbătă) – intervalul orar 10.00-16.00;
-19 noiembrie 2023 (Duminică) – intervalul orar 10.00-15.00.

Aşadar, invităm toate doamnele şi domnişoarele, cu vârsta între 24-64 de ani, să vină la caravana de screening, pentru testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV.

!!!Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!!!
Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

IMPORTANT
Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!
Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor programaţi-vă ACUM ! Testaţi-vă la timp! Fiecare secundă contează!
Telefon programări: 0745.751.646.
Această acţiune este parte a Campaniei Expresul de screening, derulată în perioada 04 octombrie-04 decembrie 2023, care presupune deplasarea zilnică a caravanei mobile de screening în localităţi rurale, la evenimente publice, la mall-uri, la angajatori, la persoane vulnerabile/defavorizate, obiectivul fiind creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextual extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

Condiţii de eligibilitate:

– Domiciliu într-unul din judeţele: Braşov, Mureş, Alba, Sibiu; Harghita, Covasna;
– Vârsta cuprinsă între 24-64 de ani;
– Fără histerectomie totală;
– Fără diagnostic confirmat de cancer de col uterin;
– Asigurate sau neasigurate;
– Fără bilet de trimitere, doar cu buletinul.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.
Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru femeile din regiunea Centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare