20 septembrie – Ziua Internațională a NFT-urilor

ANIVERSARE. Pe 20 septembrie a fost oficial recunoscută ca Ziua Internațională a NFT-urilor (Tokenuri Non-Fungibile), marcând un moment de referință pentru industria proprietății digitale. În această zi, în anul 2017, termenul de NFT a fost oficial creat de Dete Shirley, directorul tehnic al Dapper Labs, sub forma standardului ERC-721.

De atunci, NFT-urile nu au devenit doar o industrie separată, ci și un fenomen cultural, în care comunități se formează, iar oamenii se adună. Cu momente sportive incredibile, artă uluitoare, comunități pasionate și idei inovatoare, expresia digitală a prins un nou sens prin NFT-uri și continuă să aibă un impact cultural și industrial semnificativ.

Ziua Internațională a NFT-urilor este o celebrare a creatorilor și colecționarilor din comunitatea NFT. Este și o zi în care oamenii pot învăța despre NFT-uri și pot începe propria lor colecție. Pentru început, NFT-urile sunt tokenuri criptografice unice sau obiecte de colecție digitale pe blockchain. Procesul de creare a unui NFT este numit “minting,” iar capacitatea de a deține NFT-uri este sigură, verificabilă și complet sub controlul proprietarului. Orice activ digital poate deveni un NFT: imagini, artă, muzică, videoclipuri – lista este nesfârșită.

Istoria Zilei Internaționale a NFT-urilor

Într-un timp foarte scurt, tokenurile non-fungibile (NFT-uri) și-au făcut simțită prezența în lumea digitală ca tokenuri tranzacționabile și ca formă de expresie artistică. Adăugați faptul că NFT-urile nu pot fi replicate sau manipulată proprietatea lor, iar rezultatul este o comunitate în plină dezvoltare, care este un refugiu pentru creatorii și colecționarii pasionați.

Ceea ce a început ca o explorare a modului în care tehnologia blockchain poate fi utilizată a devenit acum un domeniu de sine stătător. Pe 20 septembrie 2017, Dete Shirley, directorul tehnic al companiei de tehnologie blockchain Dapper Labs, a publicat un document numit standardul ERC-721. ERC-721 avea să devină șablonul pentru NFT-uri și a fost prima dată când termenul “NFT” a fost folosit. În această propunere, termenul “Token Non-Fungibil” a fost introdus pentru prima dată și a devenit abrevierea folosită de atunci. Ziua Internațională a NFT-urilor marchează nu doar aniversarea anuală a acestei publicații revoluționare, ci și ziua de naștere reală a NFT-urilor.

NFT-urile au crescut constant de atunci, cu elemente timpurii precum CryptoPunks devenind simboluri de statut, Bored Apes câștigând recunoaștere la nivel mondial prin intermediul influencerilor și celebrităților, și platforme mari precum NBA Top Shot arătând puterea colecțiilor autentice sub licență de la proprietăți intelectuale majore. Se estimează că industria NFT-urilor se îndreaptă spre a deveni o industrie de 80 de miliarde de dolari până în 2025, o perspectivă care consolidează ideea că NFT-urile sunt cu siguranță aici pentru a rămâne.

NFT-urile sunt mai mult decât o industrie. Popularitatea lor merge dincolo de semnele monetare, devenind obiecte de colecție pe care oamenii le prețuiesc și cu care se identifică. Ele au devenit o modalitate pentru colecționari de a identifica oameni cu interese similare, dând naștere comunităților de oameni care adoptă această tehnologie și văd ce rezervă viitorul. Ziua NFT-urilor este o zi de bucurie pentru o întreagă comunitate și o ocazie semnificativă de a reflecta asupra istoriei și a drumului parcurs până aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare